Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Norge nekter å svare på om de stemte Iran inn i FNs kvinneutvalg

Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Irans leder Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr i Teheran 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Minst fire vestlige land skal ha gitt sin stemme til den islamske republikken.

Det har skapt sterke reaksjoner at den islamske republikken Iran, som regnes som et av de verste landene i verden for kvinner, er blitt valgt inn som medlem av FNs kvinneutvalg. Ifølge organisasjonen UN Watch skal minst fire land fra EU og andre vestlige demokratier ha stemt på Iran.

«Å velge Ayatollah Khomeinis islamske republikk av Iran til å beskytte kvinners rettigheter er som å gi en pyroman ansvaret som byens brannsjef», skriver Hillel Neuer, leder av organisasjonen UN Watch, i en Twitter-melding.

Norge er et av de vestlige landene som har avgitt stemme i det hemmelige valget, i tillegg til Australia, Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Tyskland, Luxembourg, Nederland, Sveits, Storbritannia og USA.

Nettavisen har spurt Utenriksdepartementet i Norge om de stemte på Iran, men UD sier de ikke vil offentliggjøre hva de stemte på. Neuer oppfordrer politikerne i Norge og andre land til å kreve å vite hva landet deres stemte.

– Stemmegivning i forbindelse med valg og kandidaturer i FN er ikke offentlig. Dette er i tråd med prosedyreregel om hemmelig valg, og fast praksis blant FNs medlemsland. Iran har utvilsomt store utfordringer når det gjelder kvinners rettigheter og likestilling. Dette har Norge gitt tydelig uttrykk for, både i FN og i vår bilaterale dialog med iranske myndigheter. Nå som Iran er valgt inn i Kvinnekommisjonen vil vi aktivt bruke anledningen til å påvirke dem, til å stille klare forventninger og til å holde dem ansvarlige, sier statssekretær Jens Frølich Holte til Nettavisen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart