Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Et israelsk F-16 med presisjonsvåpen på vei mot mål på Gazastripen den 16. mai 2021. (Foto: Det israelske forsvaret)

FN-leder på Gaza: – Israels luftangrep var presise

Matthias Schmale sier det israelske forsvaret ikke rammet sivile med vilje.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I et intervju med den israelske TV-kanalen Channel 12 forteller Matthias Schmale, leder av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Gaza, at de israelske luftangrepene mot Hamas og Islamsk Jihad var presise.

– Mitt inntrykk er at det har vært utrolig sofistikert hvordan det israelske militæret har gjennomførte sine angrep i løpet av de elleve dagene, sier Schmale om de over ett tusen israelske luftangrepene mot mål på Gaza.

Det er FN-lederen ikke alene om å mene. Redaktør Yaakov Katz i Jerusalem Post skriver i en kommentar at det israelske forsvarets siste operasjon mot Hamas og Islamsk Jihad trolig er den mest nøyaktige og presises militære operasjoner som noen gang er gjennomført i moderne krigshistorie.

«Her er tallene: IDF bombet over 1000 mål på Gaza, mange av dem boliger, bygninger, tuneller og Hamas-posisjoner. Antallet døde er ifølge Hamas – som dessverre også inneholder sivile – rundt 230. IDF sier at minst 160 av dem var terrorister, og de har navnene på de fleste av dem til å kunne bevise det. Det betyr at rundt 60 av de døde var sivile. Noen av dem ble trolig også drept av Hamas sine egne raketter, siden opp mot en tredel av rakettene de avfyrte landet inne på Gazastripen. Alle dødsfall er tragisk. Det vet vi. Men tenk over dette: Av over 1000 bomber sluppet i Gaza, på over 1000 mål – og 60 sivile ble drept. Det har aldri før blitt gjort», skriver Katz.

Israels angrep mot mål tilhørende Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen var presise, mener FN-leder. (Foto: Wikipedia)

Også FN-lederen på Gazastripen erkjenner at luftangrepene var presise, selv om de ved noen få tilfeller også rammet sivile. Samtidig sier han at mange opplevde luftangrepene som kraftigere nå enn ved Gaza-krigen i 2014.

– Jeg har hatt mange kollegaer som har sagt at sammenlignet med krigen i 2014, føltes luftangrepene enda mer kraftigere denne gangen. Så ja, de traff ikke – med noen unntak – sivile mål, men styrken i luftangrepene føltes tett på kroppen, sier Schmale.

Selv om minst 1000 boenheter skal være ødelagt i krigen, har det aldri vært mangel på medisiner, mat og vann de siste ukene, ifølge FN-lederen.

– Jeg mener angrepene var presise, men det var uakseptable og uutholdelige tap av sivile, sier Schmale til israelske Channel 12.

På Gaza er mange rasende fordi FN-lederen har sagt at Israel ikke målrettet angrep sivile. Flere krever at han trekker seg fra jobben. Det er ikke veldig populært når man sier noe på Gaza som ikke setter Israel i et negativt lys.

Det ble tydelig også da en palestiner på Gazastripen uttalte til NRK at han «ikke tror Israels angrep var ment å ramme sivile». Mannen ble på grunn av denne uttalelsen truet på livet og NRK ble tvunget til å trekke saken.

Intervjuet med Matthias Schmale kan du se i videoen under:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart