Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN-leder på Gaza: – Israels luftangrep var presise

Et israelsk F-16 med presisjonsvåpen på vei mot mål på Gazastripen den 16. mai 2021. (Foto: Det israelske forsvaret)
Matthias Schmale sier det israelske forsvaret ikke rammet sivile med vilje.

I et intervju med den israelske TV-kanalen Channel 12 forteller Matthias Schmale, leder av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Gaza, at de israelske luftangrepene mot Hamas og Islamsk Jihad var presise.

– Mitt inntrykk er at det har vært utrolig sofistikert hvordan det israelske militæret har gjennomførte sine angrep i løpet av de elleve dagene, sier Schmale om de over ett tusen israelske luftangrepene mot mål på Gaza.

Det er FN-lederen ikke alene om å mene. Redaktør Yaakov Katz i Jerusalem Post skriver i en kommentar at det israelske forsvarets siste operasjon mot Hamas og Islamsk Jihad trolig er den mest nøyaktige og presises militære operasjoner som noen gang er gjennomført i moderne krigshistorie.

«Her er tallene: IDF bombet over 1000 mål på Gaza, mange av dem boliger, bygninger, tuneller og Hamas-posisjoner. Antallet døde er ifølge Hamas – som dessverre også inneholder sivile – rundt 230. IDF sier at minst 160 av dem var terrorister, og de har navnene på de fleste av dem til å kunne bevise det. Det betyr at rundt 60 av de døde var sivile. Noen av dem ble trolig også drept av Hamas sine egne raketter, siden opp mot en tredel av rakettene de avfyrte landet inne på Gazastripen. Alle dødsfall er tragisk. Det vet vi. Men tenk over dette: Av over 1000 bomber sluppet i Gaza, på over 1000 mål – og 60 sivile ble drept. Det har aldri før blitt gjort», skriver Katz.

Israels angrep mot mål tilhørende Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen var presise, mener FN-leder. (Foto: Wikipedia)

Også FN-lederen på Gazastripen erkjenner at luftangrepene var presise, selv om de ved noen få tilfeller også rammet sivile. Samtidig sier han at mange opplevde luftangrepene som kraftigere nå enn ved Gaza-krigen i 2014.

– Jeg har hatt mange kollegaer som har sagt at sammenlignet med krigen i 2014, føltes luftangrepene enda mer kraftigere denne gangen. Så ja, de traff ikke – med noen unntak – sivile mål, men styrken i luftangrepene føltes tett på kroppen, sier Schmale.

Selv om minst 1000 boenheter skal være ødelagt i krigen, har det aldri vært mangel på medisiner, mat og vann de siste ukene, ifølge FN-lederen.

– Jeg mener angrepene var presise, men det var uakseptable og uutholdelige tap av sivile, sier Schmale til israelske Channel 12.

På Gaza er mange rasende fordi FN-lederen har sagt at Israel ikke målrettet angrep sivile. Flere krever at han trekker seg fra jobben. Det er ikke veldig populært når man sier noe på Gaza som ikke setter Israel i et negativt lys.

Det ble tydelig også da en palestiner på Gazastripen uttalte til NRK at han «ikke tror Israels angrep var ment å ramme sivile». Mannen ble på grunn av denne uttalelsen truet på livet og NRK ble tvunget til å trekke saken.

Intervjuet med Matthias Schmale kan du se i videoen under:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart