Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tallene som viser at du (nok en gang) ikke kan ta FN seriøst

Over 70 prosent av resolusjonene til FNs generalforsamling i 2021 var rettet mot den jødiske staten. (Foto: FN)
Vedtok 14 anti-israelske resolusjoner i 2021 mot 4 mot alle andre land i verden til sammen.

FNs generalforsamling avsluttet nylig sine aktiviteter for året 2021. Og nok en gang kan vi konkludere med at vi har lagt bak oss et år hvor Israel har vært generalforsamlingens skyteskive, med fordømmelser og resolusjoner mot den jødiske staten som er totalt uforholdsmessig i forhold til andre land.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

Senest 17. desember vedtok generalforsamlingen to anti-israelske resolusjoner. Det var noe av det siste generalforsamlingen gjorde i år.

Totalt vedtok FNs generalforsamling 14 anti-israelske resolusjoner i 2021, mens det bare ble vedtatt fire resolusjoner mot fire av de resterende 194 landene til sammen. Det var én resolusjon hver mot Nord-Korea, Iran, Myanmar og Russland. Et resolusjonsforslag rettet mot Syria ble utsatt.

UN Watch, en FN-kritisk ikke-statlig organisasjon som holder til i Genève, reagerer kraftig på FNs generalforsamlings ensidige fordømmelse mot Israel.

– FNs angrep på Israel med strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer, som leder organisasjonen UN Watch, før han fortsetter:

– Det er absurd at i 2021, av rundt 20 resolusjoner fra generalforsamlingen som kritiserte land, så var 14 av dem – 70% – fokusert på ett eneste land: Israel. Det er ingen tvil om at hensikten med de skjeve fordømmelsene er å demonisere den jødiske staten, forteller Neuer.

Han mener de ensidige angrepene på Israel svekker tilliten til FN-systemet.

– FNs uforholdsmessige angrep på den jødiske staten undergraver troverdigheten til det som skal være et upartisk internasjonalt organ. Når Generalforsamlingen gir etter for politisering og selektivitet ved å diskriminere Israel, så bryter det med FN-paktens garanti om likebehandling av alle nasjoner, enten de er store eller små, sier lederen av UN Watch.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart