Søk
Over 70 prosent av resolusjonene til FNs generalforsamling i 2021 var rettet mot den jødiske staten. (Foto: FN)

Tallene som viser at du (nok en gang) ikke kan ta FN seriøst

Vedtok 14 anti-israelske resolusjoner i 2021 mot 4 mot alle andre land i verden til sammen.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

FNs generalforsamling avsluttet nylig sine aktiviteter for året 2021. Og nok en gang kan vi konkludere med at vi har lagt bak oss et år hvor Israel har vært generalforsamlingens skyteskive, med fordømmelser og resolusjoner mot den jødiske staten som er totalt uforholdsmessig i forhold til andre land.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

Senest 17. desember vedtok generalforsamlingen to anti-israelske resolusjoner. Det var noe av det siste generalforsamlingen gjorde i år.

Totalt vedtok FNs generalforsamling 14 anti-israelske resolusjoner i 2021, mens det bare ble vedtatt fire resolusjoner mot fire av de resterende 194 landene til sammen. Det var én resolusjon hver mot Nord-Korea, Iran, Myanmar og Russland. Et resolusjonsforslag rettet mot Syria ble utsatt.

UN Watch, en FN-kritisk ikke-statlig organisasjon som holder til i Genève, reagerer kraftig på FNs generalforsamlings ensidige fordømmelse mot Israel.

– FNs angrep på Israel med strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer, som leder organisasjonen UN Watch, før han fortsetter:

– Det er absurd at i 2021, av rundt 20 resolusjoner fra generalforsamlingen som kritiserte land, så var 14 av dem – 70% – fokusert på ett eneste land: Israel. Det er ingen tvil om at hensikten med de skjeve fordømmelsene er å demonisere den jødiske staten, forteller Neuer.

Han mener de ensidige angrepene på Israel svekker tilliten til FN-systemet.

– FNs uforholdsmessige angrep på den jødiske staten undergraver troverdigheten til det som skal være et upartisk internasjonalt organ. Når Generalforsamlingen gir etter for politisering og selektivitet ved å diskriminere Israel, så bryter det med FN-paktens garanti om likebehandling av alle nasjoner, enten de er store eller små, sier lederen av UN Watch.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart