Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

FN-rapport: PA «unnskylder menneskerettighetsbrudd», Hamas «viser liten forpliktelse til å opprettholde menneskerettigheter»

Fra forsiden av ILF-rapporten om Pillay-kommisjonen.
Avsnittet fra FN-rapporten som du neppe får høre fra NRK og NTB.

27. mai 2021 etablerte FNs menneskerettighetsråd en granskningskommisjon etter Gaza-krigen samme måned. Kommisjonen er ledet av Navi Pillay. I mai påpekte MIFF at Pillay-kommisjonen er innrettet til ensidig å demonisere den jødiske staten.

62 prosent av medlemslandene i FNs menneskerettighetsråd er ikke demokratier. Rådet er sykelig opptatt med Israel, som er det eneste landet med fast punkt på møteagendaen. De fleste av verdens verste regimer får aldri kritikk, mens Israel har fått mer spesialsesjoner enn noen andre og flere granskningskomiteer enn andre. Les mer på temasiden Hvorfor du ikke kan ta FNs fordømmelser av Israel alvorlig.

7. juni ble Pillay-kommisjonens første rapport offentliggjort. Og ikke uventet er det kritikk mot Israel som dominerer i det 18 sider lange dokumentet. Det er lite nytt, men du kommer sikkert til å få Israel-kritikken referert fra NTB og NRK.

Avsnitt 75 i rapporten er det mindre sannsynlig at du får lese hos de norske mediene. Der skriver Pillary-kommisjonen: «De palestinske selvstyremyndighetene bruker ofte okkupasjonen som en unnskyldning for sine egne menneskerettighetsbrudd og som hovedårsaken til at de ikke klarer å avholde valg til lovgivende forsamling og presidentstillingen. De-facto myndighetene på Gaza-stripen [Hamas] viser liten forpliktelse til å følge menneskerettigheter, og liten etterlevelse til internasjonal humanitærrett.»

Anne Herzberg, juridisk rådgiver i NGO Monitor, skal kommentere Pillay-rapporten i FNs menneskerettighetsråd i neste uke. I en uttalelse påpeker hun at rapporten reflekterer at FNs menneskerettighetsråd er «besatt av å angripe den jødiske staten».

– Granskningskommisjonen utelater viktig historisk kontekst, og legger nesten fullstendig all skyld på Israel for konflikten, sier Herzberg i en uttalelse. Hun påpeker at rapporten minimerer palestinsk terrorisme og kommer med «flere falske anklager om diskriminering».

Israelske myndigheter har valgt å ikke samarbeide med Pillay-kommisjonen, og heller ikke gitt dem innreisetillatelse. Herzberg kritiserer likevel kommisjonen for ikke å ha tatt kontakt med israelske eller jødiske organisasjoner, siden de har hatt kontakt med en rekke palestinske organisasjoner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart