Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norge la seg på den mest anti-israelske linjen i FN

Utenriksminister Espen Barth Eide. (Foto: Stortinget)
Alle nordiske land og våre viktigste europeiske allierte Tyskland og Storbritannia avstod fra å stemme for FN-resolusjonen 27. oktober.

Den norske regjeringen, derimot, klarte å få seg til å stemme for en resolusjonstekst som

  • ikke nevner Hamas i det hele tatt!
  • omtaler 7. oktober-massakren som et «angrep»

Totalt var det 121 land som stemte for resolusjonen, 14 stemte imot og 45 land avstod. Norge er et av de få vestlige landene som stemte for resolusjonen – sammen med Belgia, Frankrike, Irland –  de mest anti-israelske landene i Europa. Sammen med Norge stemte nesten alle diktaturene og de 57 muslimske landene som jevnlig misbruker FN-systemet til å behandle Israel dypt urettferdig.

Våre naboland Sverige, Danmark og Finland avsto alle fra å stemme. Norge valgte heller å gå i kompaniskap med nabolandet Russland.

Resolusjonen tar til orde for en «umiddelbar, varig og bærekraftig humanitær våpenhvile som fører til et opphør av krigshandlingene». Det er dette Israel reagerer sterkt på. Lignende krav har kommet fra FN i tidligere runder av konflikter (2009, 2012, 2014, 2021), og Israel har hver gang bøyd seg for internasjonalt press og valgt å avslutte forsvarsoperasjonene mot Hamas før terrororganisasjonen var nedkjempet. Etter over 1400 drepte i 7. oktober-massakren, tusenvis av skadde og 229 gisler på Gaza-stripen, er ikke Israel åpen for å gjenta strategien som førte fram mot den forferdelige pogromen.

– Vi har i dag vært vitne til et FN som ikke lenger er hverken legitimt eller relevant. Verdenssamfunnet har vist at de vil forsvare «nazi-terrorister» heller enn å støtte Israels rett til å forsvare seg selv, sa Israels FN-ambassadør Gilad Erdan etter avstemningen.

Resolusjonsteksten omtaler Israel som «den okkuperende makt», selv om Israel trakk seg helt ut av Gaza-stripen for 18 år siden. FN-flertallet ber Israel omgjøre ordren til sivile palestinere om å evakuere sør på Gaza-stripen, noe som styrker muligheten til Hamas til å holde befolkningen som menneskelige skjold.

Hele verden har sett hva noen timer med «hull i gjerdet» rundt Gaza har forårsaket av død og ødeleggelser. Norge og de fleste andre land har hvert år stemt i FN for at Israel skal rive gjerdet rundt Gaza, rive sikkerhetsgjerdet/muren mot PA-områdene på Vestbredden, fjerne alle kontrollposter, og sørge for fri flyt av både varer og mennesker mellom Gaza, Vestbredden og Øst-Jerusalem. Dette ville opplagt ført til et blodbad av dimensjoner! Det er en grunn til at israelerne ikke tar FN alvorlig, og nå har de også fått nok en grunn til ikke å ta Norge alvorlig.

Utenriksminister Espen Barth Eide har sviktet i en av sine første prøver .

Landene som stemte imot resolusjonen er Østerrike, Kroatia, Tsjekkia, Fiji, Guatemala, Ungarn, Israel, Marshall-øyene, Mikronesia, Nauru, Papua New Guinea, Paraguay, Tonga og USA.

En foreslått FN-resolusjon som fordømte Hamas sine terrorhandlinger ble derimot ikke vedtatt. Da det ble klart at resolusjonen ikke fikk nok stemmer, men ble avvist, brøt det ut applaus i salen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart