Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mohamed Morsi (UN Photo)
Mohamed Morsi (UN Photo)

– Israel er en rasistisk stat

I en pressemelding tirsdag beskyldte Det muslimske brorskap i Egypt sine israelske naboer for rasistisk politikk overfor palestinerne.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Ifølge Brorskapet har Israels regjering bevisst blåst opp konfliktnivået med Gaza-stripen, for å sikre seg stemmer i valgkampen. 160 raketter rammet Sør-Israel i løpet av en periode på mindre enn fire dager fra lørdag. Israel vurderer ulike tiltak for å få en stans i rakettangrepene.

Det ledende partiet i Egypt, Brorskapets «Partiet for frihet og rettferdighet», mener Israel er en «zionistokkupant» og «rasistisk stat». De ber Israel «stanse zionistkrigen som de utfører av rent valgtekniske årsaker, for å profittere på det personlig».

Israels regjering «er langt fra å gjøre mer humane beregninger om fred, sikkerhet og stabilitet», hevder Brorskapet. Dessuten «vet Allah at de er løgnere», skriver det egyptiske regjeringspartiet.

Ikke uventet har Egypts president Mohamed Morsi gitt sin støtte til PAs planer om å be FNs generalforsamling oppgradere deres status til «stat uten medlemsstatus», melder Yedioth Aharonoth.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart