Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– En skammelig dag for FN

Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp plakat med bilder av høstens israelske terrorofre for FNs generalforsamling i fjor.(Foto: FN)
Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp plakat med bilder av høstens israelske terrorofre for FNs generalforsamling i fjor.(Foto: FN)
FNs generalforsamling vedtar 20 nye fordømmelser av Israel, uten å nevne den massive palestinske terrorbølgen.

Mandag avholdt FNs generalforsamling sin årlige tradisjon for å markere «Den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folk». Tradisjonen tro ble dagen markert med et nytt knippe resolusjonsforslag som fordømmer Israel, denne gangen 20 i tallet ifølge Ynetnews.com.

Bunken med uttalelser tok for seg blant annet bosetningspolitikken, palestinske flyktningers angivelige rett til å vende tilbake, Israels angivelige ansvar for voldsbruken i konflikten med palestinerne og beskyldningen om at Israel forsøker å forandre status quo på Tempelhøyden i Jerusalem (selv om Netanyahu i klartekst har tilbakevist dette fra FNs egen talerstol tidligere i høst). Felles for resolusjonene er at de ignorerer den palestinske terrorbølgen som har rammet Israel denne høsten, og holder kun Israel ansvarlig for konflikten.

Alle 20 resolusjonene vil etter alt å dømme få støtte under voteringen, takket være støtte fra de 120 medlemslandene i Organisasjonen av alliansefrie nasjoner (Non-Aligned Movement), en internasjonal organisasjon av land som ”anser seg som nøytrale overfor de store maktblokkene”. Medlemslandene inkluderer hele den arabiske verden, hele Afrika og store deler av Asia og Sør-Amerika.

 

Israel måtte selv sette fokus på sine ofre

Israels ambassadør til FN, Danny Danon, kom med skarp kritikk til generalforsamlingen for den skjeve behandlingen av konflikten.

– Uansett hvor mange forutinntatte resolusjoner og tomme symboler som vedtas, vil det ikke føre til den forandringen menneskene i regionen så desperat trenger, sa Danon ifølge Times of Israel.

Fra FNs talerstol leste han opp navnene og holdt opp en plakat med bilder av 20 israelske terrorofre som er blitt drept i terrorbølgen denne høsten.

– Dette er en skammelig dag for FN. I stedet for å vedta en klar og kategorisk uttalelse som avviser alle terrorhandlinger, har denne institusjonen gitt legitimitet til palestinsk terror. De avskyelige drapene på 20 uskyldige israelere, bare fordi de er israelere, er ikke noe annerledes enn den grusomme massakren av uskyldige i Frankrike, sa Danon.

– Disse terrorangrepene og drapene er et direkte resultat av oppvigleri. Hvis FN vil spille en konstruktiv rolle, må man ta tak i realitetene og holde palestinerne ansvarlige, fortsatte han.

 

Symbolske fordømmelser

Betydningen av resolusjoner fra FNs generalforsamling er til en stor grad å betrakte som symbolsk, da vedtakene ikke medfører bindende forpliktelser for de 193 medlemslandene.

Den årlige palestinske solidaritetsdagen markeres vanligvis 29. november, men fordi denne datoen i år faller på en søndag, og USA feirer Thanksgiving førstkommende torsdag, valgte FN dette året å markere dagen mandag 23. november. 29. november er datoen da FN i 1947 vedtok sin delingsplan for den da gjenstående delen av Palestina-mandatet. Delingsplanen ble akseptert av Israel, men avvist av de arabiske landene. Flere av dem gikk som kjent til krig mot Israel dagen etter at staten ble opprettet et halvt år senere.

På den samme datoen ble det i 2012 vedtatt at ”Palestina” fikk observatørstatus i FN.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart