Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp plakat med bilder av høstens israelske terrorofre for FNs generalforsamling i fjor.(Foto: FN)
Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp plakat med bilder av høstens israelske terrorofre for FNs generalforsamling i fjor.(Foto: FN)

– En skammelig dag for FN

FNs generalforsamling vedtar 20 nye fordømmelser av Israel, uten å nevne den massive palestinske terrorbølgen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Mandag avholdt FNs generalforsamling sin årlige tradisjon for å markere «Den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folk». Tradisjonen tro ble dagen markert med et nytt knippe resolusjonsforslag som fordømmer Israel, denne gangen 20 i tallet ifølge Ynetnews.com.

Bunken med uttalelser tok for seg blant annet bosetningspolitikken, palestinske flyktningers angivelige rett til å vende tilbake, Israels angivelige ansvar for voldsbruken i konflikten med palestinerne og beskyldningen om at Israel forsøker å forandre status quo på Tempelhøyden i Jerusalem (selv om Netanyahu i klartekst har tilbakevist dette fra FNs egen talerstol tidligere i høst). Felles for resolusjonene er at de ignorerer den palestinske terrorbølgen som har rammet Israel denne høsten, og holder kun Israel ansvarlig for konflikten.

Alle 20 resolusjonene vil etter alt å dømme få støtte under voteringen, takket være støtte fra de 120 medlemslandene i Organisasjonen av alliansefrie nasjoner (Non-Aligned Movement), en internasjonal organisasjon av land som ”anser seg som nøytrale overfor de store maktblokkene”. Medlemslandene inkluderer hele den arabiske verden, hele Afrika og store deler av Asia og Sør-Amerika.

 

Israel måtte selv sette fokus på sine ofre

Israels ambassadør til FN, Danny Danon, kom med skarp kritikk til generalforsamlingen for den skjeve behandlingen av konflikten.

– Uansett hvor mange forutinntatte resolusjoner og tomme symboler som vedtas, vil det ikke føre til den forandringen menneskene i regionen så desperat trenger, sa Danon ifølge Times of Israel.

Fra FNs talerstol leste han opp navnene og holdt opp en plakat med bilder av 20 israelske terrorofre som er blitt drept i terrorbølgen denne høsten.

– Dette er en skammelig dag for FN. I stedet for å vedta en klar og kategorisk uttalelse som avviser alle terrorhandlinger, har denne institusjonen gitt legitimitet til palestinsk terror. De avskyelige drapene på 20 uskyldige israelere, bare fordi de er israelere, er ikke noe annerledes enn den grusomme massakren av uskyldige i Frankrike, sa Danon.

– Disse terrorangrepene og drapene er et direkte resultat av oppvigleri. Hvis FN vil spille en konstruktiv rolle, må man ta tak i realitetene og holde palestinerne ansvarlige, fortsatte han.

 

Symbolske fordømmelser

Betydningen av resolusjoner fra FNs generalforsamling er til en stor grad å betrakte som symbolsk, da vedtakene ikke medfører bindende forpliktelser for de 193 medlemslandene.

Den årlige palestinske solidaritetsdagen markeres vanligvis 29. november, men fordi denne datoen i år faller på en søndag, og USA feirer Thanksgiving førstkommende torsdag, valgte FN dette året å markere dagen mandag 23. november. 29. november er datoen da FN i 1947 vedtok sin delingsplan for den da gjenstående delen av Palestina-mandatet. Delingsplanen ble akseptert av Israel, men avvist av de arabiske landene. Flere av dem gikk som kjent til krig mot Israel dagen etter at staten ble opprettet et halvt år senere.

På den samme datoen ble det i 2012 vedtatt at ”Palestina” fikk observatørstatus i FN.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart