Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israels ambassadør hardt ut mot Palestinakomiteen

Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, taler på MIFFs Israel-konferanse i 2021. (Foto: MIFF)
Alon Roth mener Palestinakomiteens forvrengning av sannheten er farlig.

Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, går hardt ut mot Palestinakomiteen i et innlegg på ambassadørens offisielle Facebook-side. Han reagerer på at Palestinakomiteen fremstiller en ung terrorist som et uskyldig offer.

Det var 17. november at den palestinske 16-åringen Omar Abu Assad gikk til angrep med kniv på to israelske politibetjenter i Gamlebyen i Jerusalem. Den 16 år gamle terroristen endte med å bli skutt og drept i angrepet.

Palestinakomiteen publiserte senere et bilde av 16-åringen på Facebook. Der skrev de: «Enda et palestinsk barn myrdet av den israelske hæren. Han het Omar Abu Assad. Han var 16.» Bakgrunnen for at 16-åringen ble skutt og drept, at han hadde angrepet flere personer med kniv, er helt utelatt.

«Palestinakomiteen har helt bevisst forvrengt sannheten ved å kalle denne hendelsen «enda et palestinsk barn myrdet av den israelske hæren». Et slikt budskap fremstiller ham, gjerningsmannen som forsøkte å drepe noen, som et offer, mens ofrene hans blir demonisert som mordere», skriver Roth.

Ambassadøren skriver at hvert liv som går tapt er ett for mange, men han understreker samtidig at de som hjernevasker unge sinn med hat, oppvigleri og oppmuntrer dem til terror og dødelige vold må holdes ansvarlig.

«Terrororganisasjoner som Hamas og Islamsk Jihad hyller angrepet, som viser oss hvem som virkelig er ansvarlig for disse dødsfallene», skriver han.

Ambassadøren mener unøyaktig rapportering, slik Palestinakomiteen bevisst gjør, kan oppmuntre andre potensielle terrorister til å gjennomføre angrep.

«Det er en fare med en slik oppførsel. Ikke bare mot Israel, men over hele verden, hvor sårbare sinn, som barn og tenåringer, kan bli hjernevasket til å drepe. Derfor er jeg lei meg for alle liv som går tapt, men også for slik falsk fremstilling som dessverre kan lede flere unge mennesker på en slik vei, som kan koste sivile mennesker livet, i tillegg til deres eget», skriver han.

Det israelske politiet har publisert en overvåkingsvideo som viser angrepet mot de to politibetjentene, som endte med at 16-åringen ble skutt og drept. Du kan selv bedømme om du mener Palestinakomiteens fremstilling er rett:

Det er for øvrig ikke første gang at Palestinakomiteen fremstiller palestinske terrorister som uskyldige ofre. Tidligere i høst publiserte de bilder av fire unge palestinere på sin egen Facebook-side med denne teksten:

«Fire unge palestinere drept av israelske okkupasjonsstyrker i Jenin i går kveld. Noar Jarrar (19), Raed Abusaif (21), Ahmad Hussainiya (19), Saleh Ammar (20)», med emneknagger som «israelicrimes» og «frittpalestina».

Heller ikke den gangen fortalte Palestinakomiteen noe om bakgrunnen for dødsfallene. Bildene av fire unge smilende menn får dem til å fremstå som helt uskyldige, men sannheten er at de var medlemmer av ulike terrororganisasjoner. De fire ble drept i en skuddveksling med israelske soldater, da de skulle arrestere medlemmer av en større terrorcelle. Cellen planla flere store terrorangrep mot israelere, blant annet selvmordsangrep.

Det er kanskje ikke rart at mange norske jøder mener Palestinakomiteen bidrar til antisemittisme, når de fremstiller israelere som bare prøver å beskytte seg mot angripende knivdesperado som kaldblodige mordere.

I september hyllet Palestinakomiteen også seks palestinske terroristene som rømte fra israelsk fengsel. Palestinakomiteen glorifiserte rømlingene, selv om flere av dem har vært involvert i alvorlig terror mot sivile i Israel. En av dem kidnappet og henrettet en israelsk tenåring, en annen var invovlert i et bombeangrep mot et valglokale i Israel hvor seks sivile israelere ble drept.

Flere norske biskoper, prester og politikere er medlem av Palestinakomiteen. Oslo-biskop Kari Veiteberg er et profilert medlem og har blant annet figurert i reklamekampanjer for dem. MIFF har tidligere spurt biskopen om hennes engasjement i Palestinakomiteen, men hun har ikke svart på våre spørsmål.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart