Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinakomiteen har publisert dette bildet, en hyllest til de rømte terroristene fra et israelsk fengsel. (Foto: Faksimile)

Palestinakomiteen hyller rømte terrorister

Glorifiserer rømlinger som har vært involvert i terror mot sivile israelere.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På sin egen Facebook-side glorifiserer Palestinakomiteen de seks palestinske terroristene som natt til mandag 6. september rømte fra et israelsk fengsel. Alle de seks rømlingene satt fengslet for sine roller i terror, fire av dem er dømt til livstid for å ha vært innblandet i alvorlig terrorisme mot israelere.

En av dem er 35 år gamle Eham Kamamji, som drepte den 18 år gamle israeleren Eliyahu Asheri i 2006. Asheri ble kidnappet og henrettet med et skudd mot hodet fra kloss hold. Kamamji erkjente hendelsen og skal i retten ha uttrykt stolthet over drapet på den israelske tenåringen.

En annen rømling er Zakaria Zubeidi, en tidligere leder av al-Aqsa-martyrenes brigader. Han skal blant annet ha vært involvert i et terrorangrep mot et valglokale i 2002 hvor seks sivile israelere ble drept. Han er også en fryktet person i det palestinske samfunnet og skal nærmest ha fungert som en mafialeder, hvor han presset palestinske bedrifter for beskyttelsespenger.

Israelske myndigheter anser alle rømlingene som ekstremt farlige og frykter de nå kan begå nye terrorangrep mot sivilbefolkingen i Israel. Det er også frykt for at andre gjennomfører terror for å forstyrre jakten på rømlingene.

Den bekymrer derimot ikke Palestinakomiteen, som benytter anledningen til å hylle de rømte terroristene. På bildet som de har publisert ser man seks personer, som skal illustrere rømlingene, mens de går inn i solnedgangen med fengselet i bakgrunnen. Alle går med hodeplagget kefije og alle holder en steinslynge i hånden. Men det er noe helt annet en steinslynge disse har brukt i kampen mot Israel. Det er skytevåpen og bomber mot israelere.

Med sin glorifisering av de rømte terroristene er Palestinakomiteen i selskap med Hamas, Islamsk Jihad og andre terrorgrupperinger, som også hyller rømlingene. Det er ikke de moderate kreftene i det palestinske samfunnet.

Flere norske biskoper, prester og politikere er medlem av Palestinakomiteen. Oslo-biskop Kari Veiteberg er et profilert medlem og har blant annet figurert i reklamekampanjer for dem. Hva tenker hun om å fronte en organisasjon som åpent hyller terrorister som skryter av å ha drept uskyldige jøder?

De seks rømlingene har nå vært på frifot i over 48 timer. Store styrker leter etter dem og det er satt opp over 200 veisperringer over hele landet. Det var en rekke feil som gjorde at terroristene klarte å rømme fra fengselet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart