Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Splinter og en bensintank førte trolig til tragedien

Palestinere undersøker skadene etter luftangrepet i Al-Mawasi-området 27. mai. (Foto: Flash90)
Brannen oppstod 100 meter unna hvor Israel bombet Hamas.

Søndag kveld gjennomførte det israelske forsvaret (IDF) et luftangrep mot et Hamas-bygg i Tel Sultan-området nordvest for Rafah. Her skal flere høytstående medlemmer av terrorgruppen Hamas ha oppholdt seg.

IDF sier i en uttalelse at angrepet «ble utført mot terrorister, i henhold til internasjonal lov, ved bruk av presisjonsvåpen og basert på etterretning».

Men til tross for at IDF brukte våpen med begrenset sprengkraft, og forsikret seg om at ingen sivile befant seg i nærheten av målet, skal over 35 personer ha mistet livet ifølge de Hamas-kontrollerte helsemyndighetene på Gaza.

Mange har lurt på hvordan det kunne skje. Foreløpige undersøkelser tyder på at splinter fra angrepet skal ha truffet en bensintank 100 meter unna. Denne skal så ha tatt fyr og eksplodert, som førte til brannen hvor sivile befant seg.

Det har israelske tjenestemenn fortalt USA, ifølge amerikanske ABC News.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har beklaget den tragiske hendelsen og et uavhengig militært organ etterforsker hva som skjedde. Israel har forsøkt å holde sivile trygge med å evakuere én million palestinere fra Rafah.

– Til tross for våre anstrengelser for å ikke skade sivile, så var det et tragisk uhell. Vi etterforsker hendelsen. For oss er dette en tragedie, mens for Hamas er det en strategi, sier Netanyahu, med henvisning til Hamas sin bruk av menneskelige skjold.

Angrepet har ført til kraftige fordømmelser fra EU, FN, Egypt, Qatar, Saudi-Arabia, Frankrike, Norge og flere andre land.

Flere norske medier har rapportert om at angrepet skjedde innenfor en såkalt «trygg humanitær sone», hvor sivile har flyktet til. Det stemmer ikke. Angrepet skjedde utenfor det IDF har kategorisert som en humanitær sone.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart