Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinere fra Gaza besøkte Sderot

En gruppe Hamas-kritikere fra Gaza-stripen var til stede under en konferanse i Sderot denne uken.

Denne uken ble det avholdt en konferanse i Sderot, kalt «Gaza-Sderot». Flere palestinske innbyggere fra Gaza-stripen slapp inn i Israel for å delta på konferansen. De overnattet fra mandag til tirsdag i den israelske byen, før de reiste tilbake til den Hamas-kontrollerte kyststripen.

Kritiske til Hamas
Delegasjonen skulle egentlig bestå av 30 personer, men på grunn av strenge sikkerhetstiltak fikk kun halvparten av dem slippe gjennom grensestasjonen.

Av frykt for sine liv ba en del av representantene om å forbli anonyme, da Yedioth Aharonoth intervjuet dem. Selv om de fleste av dem er sterkt kritiske til Israels politikk, er deres forakt for Hamas desto større.

– Redd for å returnere
Men én av deltakerne, Mayin Shakafa, ønsket å stå fram med fullt navn.

– Jeg er litt redd for å returnere til Gaza-stripen. Jeg har familie der, men jeg ønsker å være tro mot mine prinsipper. Det må jeg kanskje betale dyrt for, forklarte han.

Mange av representantene er svært negative til Hamas-regimet, som holder sitt jerngrep over befolkningen. De håper revolusjonen i Egypt kan inspirere til liknende opprør på Gaza-stripen.

– Når de lyktes med å felle regimet i Egypt, som ikke var noe mindre hardt enn Hamas, da kan Hamas-regimet også bli felt, konkluderte en av deltakerne.

Enorm redsel
Fordelen for innbyggerne på Gaza er at internett ikke kan bli avsperret, «fordi serverne er i Israel.» Derfor kommuniserer befolkningen sine meninger til hverandre gjennom sosiale nettverk, som Facebook.

Men redselen er enorm, forklarte han, og nevner en protestaksjon i forrige uke som ble slått ned av terrorgruppen.

– Forsøket ble blokkert i siste øyeblikk. Vi snakker oss i mellom, men det er alltid en mulighet for at en av samtalepartnerne er fra Hamas, sa aktivisten.

Gaza-Sderot er en årlig konferanse som setter fokus på behovene til innbyggerne på hver side av grensegjerdet. Israelere og palestinere diskuterer sammen de ulike delene av livet som blir påvirket av konflikten, og hvordan man kan gjøre en slutt på den.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart