Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

I uken fra 14. til 20. oktober 2012 ble varer i 1.672 lastebiler overført til Gaza-stripen. Lasten fra Estelle fikk plass i 3 lastebiler.
I uken fra 14. til 20. oktober 2012 ble varer i 1.672 lastebiler overført til Gaza-stripen. Lasten fra Estelle fikk plass i 3 lastebiler.

Lasten fra Estelle utgjorde mindre enn 1 prosent av daglig leveranser til Gaza

To dager etter at skipet Estelle forsøkte å bryte den lovlige sjøblokaden av Gaza ble lasten overført til palestinske myndigheter. Lasten utgjorde mindre enn 1 prosent av daglige leveringer gjennom grensestasjonen Kerem Shalom.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Estelle ble bordet da skipet forsøkte å bryte den lovlige sjøblokaden av Hamas-regimet på formiddagen lørdag 20. oktober. Straks skipet kom i havn i Ashdod samme kveld, begynte personell fra de israelske forsvarsstyrkene å kontrollere lasten.

Generalmajor Eitan Dangot, som er sjefskoordinator for israelske myndigheters aktiviteter i territoriene, gikk i forhandlinger med palestinske selvstyremyndigheter for å avklare hva som skulle skje med lasten. PA ønsket å bruke skipets sementlast til å utvikle den palestinske siden av grensestasjonen Kerem Shalom. Resten av lasten ble levert til United Nations Relief and Rehabilitation Administration (UNRRA).

Mandag 22. oktober ble lasten fra Estelle overført til tre lastebiler og overført til PA og UNRRA. Lasten utgjorde mindre enn 1 prosent av den gjennomsnittlige varemengden som daglig går fra Israel til Gaza gjennom grensestasjonen Kerem Shalom, opplyser Cogat (israelske myndigheters koordineringskontor for aktivitet i territoriene). I tillegg er Gaza som kjent rikelig forsynt gjennom tunneler fra Egypt. Hamas, som kontrollerer området, skaffer mye av sine inntekter fra skattlegging av denne vareflyten.

I uken 14. til 20. oktober ble varer som fylte 1.672 lastebiler lastet av på Kerem Shalom. Dette tilsvarte 43.243 tonn med varer til Gaza-stripen, opplyser Cogat i sin siste ukerapport.

Tallene bekrefter nok en gang at Ship to Gaza ikke handler om humanitær bistand, men om å skape provokasjoner med Israel og bane vei for skip som kan levere våpenlaster til Hamas.

Les flere saker om Estelle og provokatørene som var ombord.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart