Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske leger reddet livet til disse tvillingene fra Gaza

Tvillingene fra Gaza som ble reddet av israelske leger. (Foto: Pioter Fliter, Rambam-sykehuset)
Tvillingene fra Gaza som ble reddet av israelske leger. (Foto: Pioter Fliter, Rambam-sykehuset)
Tvillingenes palestinske mor hadde problemer med blodpropp. Da hun var i niende måned av svangerskapet ble hun og barna reddet av israelske leger.

Hver dag gir israelsk helsevesen livreddende hjelp til titalls palestinere fra Gaza-stripen. Dette til tross for at området kontrolleres av Hamas, en islamistisk gruppe tilknyttet Det muslimske brorskapet som arbeider for at islam skal eliminere Israel.

I januar ble en 35 år gamle palestinsk kvinne brakt til det israelske Rambam-sykehuset i Haifa, hvor flere av Israels fremste eksperter på kompliserte fødsler jobber. Kvinnen var i niende måned av svangerskapet, og hennes problemer med blodpropp gjorde risikoen stor for at hun kunne blø seg ihjel i forbindelse med fødselen, melder det israelske nyhetsbyrået Tazpit.

På Rambam ble det gjennomført keisersnitt, og livet til en frisk gutt og en frisk jente – begge på 2,3 kilo – ble reddet. Moren beskriver det som om hun var bevisstløs de første to døgnene.

– Hele familien min venter på oss. Alle ønsker å bli kjent med tvillingene og få holde dem. Dette er den lykkeligste dag i hele mitt liv, sier kvinnen.

For to og en halv uke siden kom også en annen palestinsk kvinne fra Gaza til Rambam. Barnet som hun bar hadde en annen blodtype enn moren, noe som kan sette livet til både barn og mor i fare.

Den alt for tidlige fødselen kom i uke 33. Da ble det oppdaget at den nyfødte sønnen også hadde hjerteproblemer. For noen dager siden ble det gjennomført en vellykket operasjon på babyen.

På grunn av kvinnenes sikkerhet når de kommer tilbake til Gaza-stripen blir de ikke identifisert med navn av Tazpit.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart