Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Fire soldater drept i granatangrep

En israelsk soldat deltar i å ødelegge en angrepstunnel under operasjonen Skarp Beskyttelse. (Foto: IDF)
En israelsk soldat deltar i å ødelegge en angrepstunnel under operasjonen Skarp Beskyttelse. (Foto: IDF)
Krigen mellom Israel og Hamas ser ut til å rase videre med full styrke etter nye Hamas-angrep i dag. Fem israelske soldater er drept, totalt 48 i operasjonen. IDF har gått tilbake til å ramme terroristene på Gaza-stripen kraftig.

I løpet av dagen er minst fem israelske soldater drept ved og på Gaza-stripen. Fire soldater ble drept i et granatangrep i nærheten av Gaza-grensen, Moshe Davino (20) fra Jerusalem ble drept i forbindelse med kamper rundt en Hamas-tunnel.

Fram til klokken 12.00 mandag, hadde det bare blitt avfyrt én rakett mot Israel fra Gaza-stripen i løpet av natten og formiddagen. Men rundt klokken 12.40 ble den uoffiselle våpenhvilen nok en gang brutt av Hamas, som avfyrte fire raketter i retning Ashkelon. Rakettangrepene fortsatte utover ettermiddagen, melder Yedioth Aharonoth.

Mandag kveld kommer det meldinger fra Gaza-stripen om kraftig bombardement fra IDF, melder Times of Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu sier operasjonen kan bli langvarig.

– Vi må avslutte målene med operasjonen – å ødelegge tunnelene. Dette er det første og viktige skrittet i å demilitarisere Gaza, sa Netanyahu.

Kilder i IDF sier til Ha’aretz at det kan være behov for én ukes forlengelse av operasjonen for å avslutte ødeleggelsen av angrepstunnelene.

Mandag kom det nok et eksempel på hvor farlige tunnelene kan være. En gruppe på fem palestinske terrorister lykkes med å infiltrere Israel gjennom en tunnel i Nahal Oz-området. IDF drepte en av angriperne, men de andre skal ha rykket tilbake gjennom tunnelen, melder Ha’aretz.

Mandag kveld har USAs president Barack Obama gjentatt til tyske, britiske og franske ledere at Israel har rett til å forsvare seg selv. Samtidig er lederne enige om at det er behov for en umiddelbar og betingelsesløs humanitær våpenhvile.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart