Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tidligere Hamas-topp med oppsiktsvekkende unnskyldning

Muhammad Nazami Nasser ber om unnskyldning til det palestinske folk på Gaza-stripen. (Foto: Facebook/Times of Israel)
Muhammad Nazami Nasser ber om unnskyldning til det palestinske folk på Gaza-stripen. (Foto: Facebook/Times of Israel)
Muhammad Nazami Nasser, som var med på å starte terrorstyrkene til Hamas, ber om unnskyldning.

I 1989 var Nasser del av en Hamas-gruppe som kidnappet og drepte de israelske soldatene Avi Sasportas og Ilan Saadon. Han regnes som en av grunnleggerne til terrorstyrkene til Hamas. Nasser var direkte involvert i drap på israelske soldater. Fordi han var etterlyst av Israel for sine forbrytelser, bodde Nasser i flere år i Sudan. Nå er han tilbake på Gaza-stripen, hvor han er del av en politisk bevegelse kalt ”Wataniyyin” eller patrioter. Den består av tidligere Fatah og PFLP medlemmer. De arbeider for forsoning mellom de palestinske fraksjonene.

 

Facebook-innlegget

I august publiserte Nasser et oppsiktsvekkende Facebook-innlegg. Der ba Nasser om unnskyldning til andre palestinere for sin virksomhet. Han indikerte at han nå anser den islamistiske terrorgruppen, som han ikke nevner direkte ved navn i innlegget, for å være ”djevelen”. Han antydet også at terrorgruppen har sådd hat og skapt ødeleggelse for det palestinske folket.

Nasser kom ikke med noen unnskyldning for terrorisme og vold rettet mot Israel, skriver journalist Dov Lieber i Times of Israel.

I et følelsesmessig, voldsomt og til tider usammenhengende Facebook-innlegg beklaget Nasser sin virksomhet til nesten alle de ulike fraksjonene av det palestinske folk ved navn, blant annet ”palestinere innenfor og utenfor Palestina”, ”den udødelige palestinske presidenten Yasser Arafat”, Fatah, PFLP, DFLP med flere. Terrorgruppen Islamsk Jihad – en annen militant islamistisk gruppe som ofte har samarbeidet med Hamas – ble ikke inkludert i listen.
Videre i innlegget sa Nasser at han var lei seg for ”det fryktelige hatet som levde i meg mot deg (dvs. de politiske fraksjonene)”, og for hans ”nådeløse arbeid, slik at dere ikke ville få et geografisk og politisk sted på det nasjonale kartet”.

”Jeg ber om tilgivelse til dere for min største drøm”, fortsatte han, ”at dere måtte alle bli begravd under bakken, døde og urørlige”.

Videre sa Nasser: ”Jeg ber Allah om å tilgi meg for dette (bedrag) fra djevelen (Hamas), at dette hatet ville bringe meg til den høyeste høyden av paradis. Å Allah, å Allah, å Allah, jeg har blitt fratatt velsignelsens mangfold. Mitt hjemland har blitt ødelagt fordi jeg ikke kunne fatte andres aksept. Og hva verre er, jeg trodde jeg jobbet med religion”.

 

Kaller Hamas for ”djevelen”

Nasser nevner heller ikke Hamas – eller Israel for den saks skyld – i innlegget, men det synes klart at han sikter til terrorgruppen som ”djevelen”, som fikk ham til å tro at han ville komme til paradis for sitt arbeid:
”Jeg håper dere vil tilgi meg for dette, selv om det gjerne ikke er til nytte etter all denne ødeleggelse og skade mot religionen, hjemlandet og folket”, la han til.

Nassers unnskyldning tar deretter en poetisk sving der han snakker om hvordan dyr og planter i skogen kommer sammen for å danne en vakker enhet.

Den offisielle nettavisen Wafa, drevet av de palestinske selvstyremyndighetene, melder at den ikke hadde klart å komme i kontakt med Nasser. Avisen indikerte at Nasser nå vurderer å stille til det kommende kommunevalget i oktober.
Wafa tror at denne type kritikk fra en tidligere Hamas-leder kan få flere borgere til å stille kritiske spørsmål ved Hamas-regimet på Gaza-stripen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart