Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Generalmajor mener Hamas samarbeider med IS

Generalmajor Yoav Mordechai mener Hamas samarbeider med Den islamske staten. (Foto: IDF)
Generalmajor Yoav Mordechai. (Foto: IDF)
Yoav Mordechai sier Hamas forsøker å holde samarbeidet med Den islamske staten skjult.

IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT), skrev torsdag en melding på Facebook rettet mot Hamas. Der skrev at han den israelske hæren vet om deres samarbeid med Den islamske staten (IS) på Sinaihalvhøya.

– Hamas ledere: Deres forsøk på å skjule samarbeidet om smugling med ISIS gjennom løgner og manipulasjon, i et forsøk på å late som om deres forhold er som normalt med Egypt, har ikke klart å lure oss, skriver generalmajoren i et innlegg på arabisk, ifølge avisen Jerusalem Post.

Egypts president, Abdel Fatah al-Sisi, har iverksatt omfattende militære operasjoner mot Den islamske staten i Sinai. 25.000 egyptiske soldater skal være utplassert i Nord-Sinai for å bekjempe jihadistene, som til tross for sin relativt lille størrelse, anses av mange for å være den mest effektive IS-grupperingen utenfor Syria og Irak. De er ansvarlige for flere dødelige angrep mot egyptiske sikkerhetsstyrker.

Derfor ønsker Hamas å unngå å bli forbundet med Den islamske staten. Hamas er avhengig av et godt forhold til Egypt. Grenseovergangen ved Rafah er det eneste stedet hvor beboere på Gaza kan forlate den Hamas-drevne enklaven og inn i Egypt. Generalmajor Mordechai mener Hamas og IS samarbeider om bruk av de utallige smuglertunnelene Hamas har gravd under den egyptiske grensen.

– Hamas forsøker skamløst å lyve til sine naboer og Egypt, som jobber med å ødelegge nettverket av tunneler under grensen, skriver generalmajoren, som ofte bruker Facebook for å kommunisere et budskap til palestinerne.

Israel har en 240-kilometer lang grense langs Sinai og siden Fatah al-Sisi kom til makten, har myndighetene i Kairo og Jerusalem hatt et tett samarbeid i kampen mot IS-militanter i Sinai. Den siste tiden har det vært flere rakettangrep mot Israel fra dette området. Det mest alvorlige var da fire raketter var på vei mot Eilat. Tre ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en landet i et ubefolket område.

Grensestasjonen Rafah forbinder Egypt og Gaza, men har vært stengt i lange perioder etter at Hamas tok makten i 2006. (Foto: Rafah Border Crossing / Facebook)
Grensestasjonen Rafah forbinder Egypt og Gaza, men har vært stengt i lange perioder etter at Hamas tok makten i 2006. (Foto: Rafah Border Crossing / Facebook)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart