Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-topp døde etter «uhell»

Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Nå er han erklært død. (Foto: Skjermdump)
Skal ha skutt seg selv i hodet da han undersøkte sitt eget våpen.

Hamas-topp Imad al-Alami døde tirsdag 30. januar, 62 år gammel, etter drøyt tre uker på sykehus. Alami ble fraktet til Shifa-sykehuset i Gaza 9. januar etter han angivelig skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell, skriver Times of Israel.

Det er kommet fram få detaljer rundt den angivelige ulykken. Det har ført til mange spekulasjoner om at det ikke dreide seg om et uhell, men at Hamas-toppen ble utsatt for et attentat eller tok selvmord på grunn av sykdom.

Alami ble i 2016 utnevnt til ny toppleder for Hamas på Gazastripen. Han var kjent for sin harde linje overfor Israel og for å ha nære forbindelser til Iran. På mange måter var han bindeleddet mellom Gaza og Teheran. Alami ga svært sjelden intervjuer med media og var ikke aktiv i noen sosiale medier.

Han var medlem av Hamas siden slutten av 80-tallet og var terrororganisasjonens første representant i den iranske hovedstaden Teheran. I 2012 returnerte han til Gaza etter flere år utenfor de palestinske områdene. I 2014 ble han skadet i beinet under Operation Protective Edge, også kjent som Gazakrigen 2014. Omstendighetene rundt skaden er uklare.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart