Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Enda flere «ofre» identifisert som medlemmer av terrororganisasjoner

Fem av de drepte var soldater i den islamistiske terrorgruppen Hamas.
Minst 15 av de 19 som er drept i forbindelse med bråk langs Gaza-grensen er identifisert som militante islamister.
80% av de drepte i forrige ukes opptøyer var aktive i militære grupper.

30. mars 2018 ble en blodig dag langs Gaza-grensen. Det som angivelig skulle være en fredelig palestinsk protest endte opp med å bli voldelige opptøyer. Flere av de 30.000 fremmøtte begynte å kaste steiner, brannbomber og brennende dekk mot gjerdet som beskytter den israelske grensen, samt mot de israelske soldatene som vokter grensen. Ved ett tilfelle ble israelske soldater også beskutt med automatvåpen. I tillegg prøvde flere å feste sprengladninger på grensegjerdet.

For det israelske forsvaret blir opptøyene, som arrangeres av terrorgruppen Hamas, sett på som terror og et forsøk på å angripe den israelske grensen. Også Hamas har uttalt at deres mål er å rive grensen og strømme inn i Israel. Det israelske forsvaret tok i bruk tåregass, gummikuler og i enkelte tilfeller også skarpe skudd for å sikre at ingen klarte å infiltrere Israel.

Det endte med at 17 palestinere ble drept og over 1000 skadet, ifølge tall fra det Hamas-drevne helsevesenet på Gazastripen. De fleste ble lettere skadet etter inhalering av tåregass. I ettertid har også to andre personer blitt drept i sammenstøt langs grensen, så det totale antallet drepte i forbindelse med protestene var 4. april på 19 personer. Norske medier har i stor grad presentert de drepte som ubevæpnede og uskyldige demonstranter.

Det israelske forsvaret derimot har påpekt at alle de drepte deltok i voldelige handlinger. Det er også avslørt at mange av de drepte var kjente terrorister.

Nå viser det seg at enda flere av de drepte i opptøyene var aktive i palestinske terrororganisasjoner. Totalt 15 av de 19 drepte er kjente fra militære grupper. Det er basert på hva palestinske medier selv har skrevet om de drepte, skriver den israelske organisasjonen Honest Reporting.

Her en liste over hvilken militant gruppe de drepte var medlemmer av:

 • 7 av dem var operative i Hamas’ Izz al-Din al-Qassam Brigadene
 • 2 var aktivister i Katayef al-Maqawama al-Wataniya al-Filastina – den militære fløyen til Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP)
 • 1 var operativ i den militære fløyen til Islamic Jihad, Saraya al-Quds
 • 1 var operativ i al-Aqsa Martyrs’ Brigades, den militære fløyen til Fatah’s Shahid Nakhl al-‘Amudi-fraksjon
 • 1 var fra Hamas’ sikkerhetsstyrker (bevæpnet)
 • 1 var militær aktivist fra Fatah-bevegelsen
 • 1 var tilknyttet Shada al-Aqsa – en Shahid-enhet i Nabil Mas’ud – en iransk-orientert militær fraksjon
 • 1 var Hamas-tilknyttet operativ med link til Izz al-Din al-Qassam Brigadene
 • 1 var Fatah-aktivist, hvor det ikke er bevist at han er militær aktivist
 • 3 var personer hvor det ikke er kjent at de har noen militær tilknytning

Av de 19 som ble drept kan man altså med sikkerhet knytte 15 opp mot militære palestinske fraksjoner. Det er rundt 80% av de drepte. I tillegg kan man ikke med sikkerhet si at de andre ikke er militære aktivister, men man har ikke funnet noe som beviser en slik link hos fire av dem.

Det er under 70.000 operative militære på Gazastripen, hvis man regner sammen medlemmene i alle de ulike militære gruppene. Totalt bor det to millioner mennesker i den palestinske enklaven. Det betyr at antallet militære aktivister i befolkningen er under 3,5%.

Dermed viser de kalde fakta at selv om bare 3,5% av befolkningen er militære aktivister, så var hele 80% av de drepte i fredagens opptøyer kjente for sin militære aktivitet. Det er 23 ganger mer enn prosentandelen deres i befolkningen. Den høye andelen drepte militære aktivister er enda mer oppsiktsvekkende med tanke på at de var utkledd som sivile og dermed ikke kunne bli identifisert som militære aktivister på forhånd. Det er tydelig at de brukte demonstrasjonen som påskudd til å angripe den israelske grensen.

Klikk på denne lenken for en fullstendig oversikt over de drepte, deres navn og hvilken militær fraksjon de var medlemmer av.

Fredag er det ventet nye og enda større protester langs Gaza-grensen. Det er blant annet planlagt å brenne tusenvis av dekk langs grensen.

Terrorister på Gaza-stripen har avfyrt 140 raketter mot Israel til nå i år. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / CC / Flickr.com.)
15 av de 19 drepte var aktive i militære grupper. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / CC / Flickr.com.)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

 1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart