NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Fra byggingen av sjøbarrieren. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Israel bygger sjøbarriere ved grensen til Gazastripen

Når barrieren står ferdig vil det bli svært vanskelig for terrorister fra Gazastripen å angripe Israel fra sjøen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det israelske forsvarsdepartementet har startet byggingen av en sjøbarriere som skal forhindre at terrorister fra Gazastripen tar seg inn i Israel sjøveien for å gjennomføre terrorangrep. Det meldte flere israelske medier i begynnelse av denne uken, deriblant Jerusalem Post og Times of Israel.

Barrieren vil strekke seg ut i Middelhavet ved Kibbutz Zikim, som ligger like nord for grensen til Gazastripen.

Ifølge Erez Cohen, som leder det israelske forsvarsdepartementets anleggsavdeling, er barrieren beregnet å stå ferdig mot slutten av dette året.

Disse steinene vil bli brukt i byggingen av barrieren. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Disse steinene vil bli brukt i byggingen av barrieren. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Barrieren vil bestå av tre lag. Ett lag under vann, et annet av armert stein over vann, og et piggtrådgjerde på toppen. Hele barrieren vil bli omkranset av et forsterket gjerde.  Forsvarsdepartementet har ikke opplyst om hvor langt ut i Middelhavet barrieren vil gå.

– Dette vil bli den eneste barrieren av denne typen i verden, og vil på en effektiv måte blokkere muligheten for å infiltrere Israel via sjøen, sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Avigdor Lieberman og Børge Brende møtes 7. januar 2015. (Foto: Den norske ambassaden i Tel Aviv/ Twitter)
Avigdor Lieberman i møte med daværende utenriksminister Børge Brende 7. januar 2015. (Foto: Den norske ambassaden i Tel Aviv/ Twitter)

Beslutningen om å bygge en oppgradert sjøbarriere er blitt tatt som følge av at fire terrorister fra Hamas klarte å infiltrere Kibbutz Zikim fra sjøen under Operation Protective Edge i 2014.

Terroristene var bevæpnet med automatvåpen, splintgranater og flere forskjellige typer eksplosiver, men ble oppdaget og nøytralisert av soldater fra IDF etter at de hadde forsøkt å angripe en israelsk stridsvogn, uten å lykkes.

Kartet viser Kibbutz Zikim som ligger like ved Gaza-grensen.

Ifølge planen skal den nye barrieren bli svært solid, og vil bidra til å forhindre lignende angrep i fremtiden.

I de fire årene som har gått siden den forrige store konflikten, har Hamas forsterket marine- og sjøstridskreftene sine betydelig og skal nå bestå av 1.500 marinejegere.

Hamas-terrorister. (Skjermbilde fra propagandavideo)
Hamas-terrorister med dykkerutstyr og våpen. (Skjermbilde fra propagandavideo fra Hamas)

I februar advarte en ledende offiser i IDF om at Hamas endrer fokus fra underjordiske tunneler til sjøen for å kunne angripe israelske sivile og militære.

Den israelske marinen har økt beredskapen og treningen for å bekjempe infiltrasjoner under vann. I 2015 startet utplasseringen av titalls sensorer som del av et nytt system kalt «AquaShield». Det kan oppdage og varsle om mistenkelige bevegelser under vannoverflaten og har blitt utplassert på sjøbunnen både ved grensene til Gazastripen i sør og Libanon i nord.

Sonarsystemet Aquashield fra det israelske selskapet DSIT kan varsle om trusler under vann. (Skjermdump fra dsit.co.il).
Sonarsystemet AquaShield fra det israelske selskapet DSIT detekterer trusler under vann. (Skjermdump fra dsit.co.il).

I april forhindret israelske myndigheter at rundt 30 profesjonelle våtdrakter ble smuglet inn til Gazastripen. Dykkerutstyret, som sannsynligvis skulle tas i bruk av menn fra Hamas, var skjult i en leveranse av sportsutstyr som ble levert til Gazastripen gjennom den israelske grenseovergangen Kerem Shalom.

For å kunne importere flerbruksvarer til Gazastripen, det vil si vanlige varer som også kan brukes militært, krever Israel at importøren søker om en spesiell godkjenning.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart