Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Eksporterer jordbær fra Gaza til England

Flere tonn med jordbær ble eksportert fra Gaza til England via Ben Gurion-lufthavn i Israel. (Foto: COGAT)
Israelske myndigheter og palestinske bønder samarbeider om eksport av frukt.

For første gang er det eksportert varer fra Gazastripen til England. Tirsdag 17. desember ble fem tonn med jordbær sendt via den israelske flyplassen Ben Gurion utenfor Tel Aviv. Eksporten av jordbær fra Gaza er et samarbeid mellom israelske myndigheter og palestinske bønder, skriver Jerusalem Post.

Forrige uke ble en tilsvarende mengde jordbær eksportert til Gulf-landene, De forente arabiske emirater og Qatar via grenseovergangen Allenby i Jordandalen. Siden starten på jordbærsesongen er det eksportert over 450 tonn jordbær ut av Gaza. Store mengder er eksportert til Judea og Samaria.

I år er det dyrket 730 hektar med jordbær på den nordlige Gazastripen, mot 485 hektar i 2018. Jordbærproduksjonen sysselsetter rundt 1500 bønder på Gaza og gir et levebrød til tusenvis av familier. Eksporten reflekterer hvor viktig landbruket er på Gaza og for økonomien i den palestinske enklaven.

Det er Coordination and Liaison Administration (CLA) for Gaza som har koordinert eksporten av jordbær. Leder ved den økonomiske avdelingen i CLA, major Anwar Ghanem, sier «eksporten av jordbær til England, samt til Judea og Samaria-området og til flere land rundt om i verden, gjør det mulig å styrke og utvide denne næringen, som er livsgrunnlaget til tusenvis av bønder og deres familier». Han håper veksten innen landbruket vil fortsette.

Som MIFF har skrevet tidligere hjelper israelske myndigheter palestinske bønder med å dyrke frukt. Dette samarbeidet har økt de siste årene.

Flere hundre tonn med jordbær er eksportert fra Gazastripen. Det gir levebrød til tusenvis av familier. (Foto: COGAT)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart