Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Påstår Hamas vil slutte med ballong-terroren

En bombe festet til en fotball landet i Israel etter å ha blitt fraktet over grensen med ballonger. (Foto: Twitter)
Slutter ifølge rapporter med ballong-bombene etter advarsler fra Israel.

Den palestinske terrorgruppen Hamas har angivelig gått med på å slutte å sende brannbomber og eksplosiver fra Gazastripen til Israel ved bruk av ballonger. Også Islamsk Jihad har gått med på dette, skriver Jerusalem Post.

Ifølge rapporter i media ble beslutningen tatt sent mandag kveld etter at en delegasjon fra den egyptiske etterretningen hadde besøkt Gazastripen. Egypt skal ha advart om at Israel ville slå hardt ned hvis terroren fortsatte.

Samtidig skal Israel ha gått med på å lette på restriksjonene på import og eksport fra Gazastripen, uten at detaljer er kjent. Nylig ble det eksportert jordbær fra Gaza til England for første gang, i et samarbeid med Israel.

De siste ukene er det sendt flere titalls bomber over til Israel fra Gazastripen ved bruk av ballonger. Både granater, hjemmelagde bomber og andre former for eksplosiver har truet befolkningen i områdene nær Gaza. Mange frykter at barn skal finne ballongene og bli skadet eller drept av eksplosivene.

Men til tross for rapporter om at de palestinske terrorgruppene skal slutte med ballong-terroren, ble det tirsdag funnet ballonger med mistenkelige gjenstander i både Sdot i Negev og utenfor byen Ashkelon nord for Gaza.

Som MIFF har skrevet om tidligere jobbes det fremdeles med å få på plass en fem år lang våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det pågår ikke direkte forhandlinger mellom partene, men Egypt fungerer som et mellomledd.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart