Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Skyter ned brannballonger med laser

Lasersystemet Light Blade er nå utplassert ved Gaza-grensen. Det skal stoppe ballonger og droner med brennbart materiale.
For første gang er Light Blade tatt i bruk ved Gaza-grensen.

Israel har utplassert lasersystemet Light Blade, som er utviklet for å stanse luftbårne trusler, ved grensen mot Gaza for første gang. Utplasseringen skjer etter at terrorister i løpet av den siste tiden har sendt flere hundre brannbomber over grensen ved bruk av ballonger, skriver Israel Hayom.

Det var i 2018 terrorister på Gazastripen begynte å sendt brannbomber og eksplosiver over grensen til Israel ved bruk av droner, ballonger og lignende. Det har siden forårsaket flere tusen branner i det sørlige Israel. Eksplosiver har også landet i nærheten av barnehager, bolighus og andre steder. Derfor utviklet det israelske politiet en metode for å stanse de luftbårne truslene.

Light Blade er en laser som stanser ballonger, droner og andre trusler. Det er det første forsvarssystemet av sitt slag i verden. Teknologien minner på mange måter om Iron Dome, forsvarssystemet som skyter ned raketter.

Laseren er utviklet av tre sivile ingeniører i samarbeid med forskere ved Ben-Gurion-unversitet og teknologiavdelingene til det israelske politiet og forsvaret. Prosjektet tok rundt ett år. Laseren skal ha en kapasitet til å angripe mål med et avstand på opp til 2 kilometer, både dag og natt.

Terrorister på Gazastripen bruker ballonger til å sende brennbart materiale og sprengstoff over grensen til Israel.

Når systemet har låst seg på et mål skyter det en unik laserstråle på det. Hvis målet er en ballong eller en drage, vil systemet brenne den opp. Hvis målet er en drone vil laseren brenne deler av dronen slik at den faller ned.

Politiet i Israel håper system nå skal stanse de mange brannbombene som sendes over grensen. Den siste uken har det vært flere titalls branner i det sørlige Israel som følge av brannterroren fra Gaza. Bare i løpet av tirsdagen var det 60 branner som følge av brannbomber som ble sendt over grensen.

Tirsdag besluttet Israel å stenge grenseovergangen til Gaza for alle andre varer enn humanitær hjelp og drivstoff som følge av brannterroren.

Her en video som viser lasersystemet i aksjon ved Gaza-grensen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart