Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Øker på nytt antallet arbeidstillatelser for palestinere bosatt på Gazastripen

Palestinske arbeidere venter på den palestinske siden av grenseovergangen Erez mellom Gaza og Israel. (Foto: Flash90)
17.000 gazanere tjener sitt daglige brød i Israel.

Israel øker antallet arbeidstillatelser for palestinere på Gazastripen med 1500, til en total på 17.000 tillatelser. Antallet arbeidstillatelser har økt jevnt og trutt de siste årene, fra 5000 i februar 2020 til 17.000 i dag.

Forsvarsdepartementet mener arbeidstillatelsene bidrar til å dempe konfliktnivået ved landets sørlige front mot Gaza. Departementet har allerede signalisert at de har planer om å øke antallet til 20.000, men da settes det som et forbehold at roen bevares i det sørlige Israel.

Ifølge COGAT, avdelingen i det israelske forsvaret som styrer kontakten med palestinerne, har antallet grensepasseringer mellom Gaza og Israel økt med hele 311 prosent i år. I 2020 ble det registrert rundt 122.400 passeringer, i 2021 steg antallet til 163.500 passeringer og i år skjøt tallet opp til 672.000 passeringer gjennom grenseovergangen Erez.

At flere gazanere jobber i Israel, hvor lønningene er skyhøye i forhold til Gaza, sørger for sårt tiltrengte inntekter på den palestinske enklaven.

– Alle drømmer om å jobbe [i Israel], alle ønsker fred og ro og et godt liv, sa Nahed Halees fra Gazastripen til israelsk media i februar 2020.

I tillegg til at mange palestinere på Gaza jobber i Israel er det også mange som har arbeid gjennom annet samarbeid. Blant annet jobber over 10.000 palestinere på Gaza for den israelske moteindustrien.

Eksporten fra Gaza, som går gjennom Israel, er også på det høyeste nivået siden 2007, ifølge FNs spesialutsending Tor Wennesland.

Israel vil også utbedre grenseovergangen Erez mellom Gazastripen og Israel, slik at det skal bli enklere og raskere å krysse grensen. Tidligere har grenseoverganger mellom Israel og Vestbredden blitt forbedret, slik at passeringer som tidligere kunne ta lang tid nå bare tar minutter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart