Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Palestinske arbeidere venter på den palestinske siden av grenseovergangen Erez mellom Gaza og Israel. (Foto: Flash90)

Øker på nytt antallet arbeidstillatelser for palestinere bosatt på Gazastripen

17.000 gazanere tjener sitt daglige brød i Israel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Israel øker antallet arbeidstillatelser for palestinere på Gazastripen med 1500, til en total på 17.000 tillatelser. Antallet arbeidstillatelser har økt jevnt og trutt de siste årene, fra 5000 i februar 2020 til 17.000 i dag.

Forsvarsdepartementet mener arbeidstillatelsene bidrar til å dempe konfliktnivået ved landets sørlige front mot Gaza. Departementet har allerede signalisert at de har planer om å øke antallet til 20.000, men da settes det som et forbehold at roen bevares i det sørlige Israel.

Ifølge COGAT, avdelingen i det israelske forsvaret som styrer kontakten med palestinerne, har antallet grensepasseringer mellom Gaza og Israel økt med hele 311 prosent i år. I 2020 ble det registrert rundt 122.400 passeringer, i 2021 steg antallet til 163.500 passeringer og i år skjøt tallet opp til 672.000 passeringer gjennom grenseovergangen Erez.

At flere gazanere jobber i Israel, hvor lønningene er skyhøye i forhold til Gaza, sørger for sårt tiltrengte inntekter på den palestinske enklaven.

– Alle drømmer om å jobbe [i Israel], alle ønsker fred og ro og et godt liv, sa Nahed Halees fra Gazastripen til israelsk media i februar 2020.

I tillegg til at mange palestinere på Gaza jobber i Israel er det også mange som har arbeid gjennom annet samarbeid. Blant annet jobber over 10.000 palestinere på Gaza for den israelske moteindustrien.

Eksporten fra Gaza, som går gjennom Israel, er også på det høyeste nivået siden 2007, ifølge FNs spesialutsending Tor Wennesland.

Israel vil også utbedre grenseovergangen Erez mellom Gazastripen og Israel, slik at det skal bli enklere og raskere å krysse grensen. Tidligere har grenseoverganger mellom Israel og Vestbredden blitt forbedret, slik at passeringer som tidligere kunne ta lang tid nå bare tar minutter.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart