Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Harde kamper nær hovedkvarteret til Hamas

Israelske soldater i aksjon på Gazastripen. Dette bildet ble offentliggjort 10. november 2023. (Foto: IDF)
Over 150 Hamas-terrorister drept i kampene.

Fredag kveld og natt til lørdag har det pågått harde kamper mellom israelske soldater og Hamas-terrorister nær Shifa sykehuset i Gaza by. Ifølge det israelske forsvaret (IDF) har Hamas sitt militære hovedkvarter under sykehuset, som er det største på Gazastripen.

I forbindelse med kampene fikk de israelske soldatene kontroll over flere viktige Hamas-utposter. Over 150 Hamas-terrorister ble drept i kampene. Israelske soldater er nå ikke langt unna selve sykehuset.

I forbindelse med kampene ble minst 13 sivilpersoner drept utenfor Shifa-sykehuset, da Hamas forsøkte å skyte et missil mot soldatene som opererte i området. Missilet bommet og traff i stedet for en gruppe sivilpersoner utenfor sykehuset. Hamas har klandret Israel for drapene.

En israelsk tjenestemann sier til amerikanske The Wall Street Journal at de mistenker at noen av de 240 gislene som Hamas holder fanget inne på Gazastripen kan være i hovedkvarteret under Shifa-sykehuset.

Flere hundre Hamas-terrorister er drept siden den israelske bakkeoperasjonen startet. Nærmere 40 israelske soldater har mistet livet. Israel har bedt de sivile på den nordlige delen av Gaza om å evakuere sørover. De siste dagene har titusenvis av sivile evakuert.

Samtidig som det pågår harde kamper på Gazastripen er situasjonen også spent på flere andre fronter. Fredag ble fire israelske soldater alvorlig skadet da det ble avfyrt panservernmissiler og droner fra det sørlige Libanon.

På torsdag ble en barneskole i Eilat truffet i et droneangrep fra Syria.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart