Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Jeg er her for min mann og alle de andre gislene

Sharon Alony Cunio taler før marsjen til Jerusalem starter 28. februar. (Foto: Hostages and Missing Families Forum)
Israelere har lagt ut på en fire dagers lang marsj fra Gaza-grensen til Jerusalem med krav om at de 134 gislene på Gazastripen blir frigjort.

Organisasjonen for gislene og deres familier har startet en fire dager lang marsj fra Re’im ved grensen mot Gazastripen til Jerusalem. Målet med marsjen er å holde fokuset på gislene som til nå har vært holdt fanget i 145 dager.

Marsjen startet på stedet hvor musikkfestivalen Supernova ble arrangert 7. oktober. 364 festivaldeltakere ble drept og 40 ble kidnappet denne dagen. Fortsatt holdes flere av festivaldeltakerne som gisler inne på Gazastripen.

Totalt ble 1200 drept og over 250 tatt som gisler under massakren for over 20 uker siden. Fortsatt er det 134 gisler igjen på Gazastripen.

Den fire dager lange marsjen vil gå gjennom mange byer på vei til Jerusalem. Arrangøren håper mange blir med, med krav om at gislene blir frigjort.

En av dem som marsjerer er Sharon Alony Cunio. Hun var selv fanget i over 50 dager sammen med sine tvillingdøtre på tre år. De ble løslatt i forbindelse med en gisselavtale i slutten av november i fjor. Fortsatt holdes ektemannen David Cunio som gissel.

– Jeg kunne ikke være med på marsjen forrige gang. Denne gangen marsjerer jeg for min mann og alle de andre gislene på Gazastripen, sier hun.

En annen som deltar i marsjen er Dekel Lifschitz. Bestemoren Yocheved ble løslatt i oktober i fjor, mens bestefaren Oded fortsatt holdes fanget. Han sier de vil fortsette å kjempe til alle gjenværende 134 gislene er kommet hjem igjen.

– Bestefar, vær sterk. Nasjonen din kommer til deg, sier han.

Niv Cohen, som overlevde massakren mot Supernova-festivalen, mistet to venner og opplevde at to andre ble kidnappet 7. oktober. Han sier det ikke er mulig å starte rehabiliteringen før vennene blir løslatt fra fangenskap i Gaza.

– Jeg er her fortsatt, stående. Men sjelen min ble etterlatt, et sted blant disse trærne, hvor jeg gjemte meg i timesvis, sier han.

Orna Neutra, som har en sønn som fortsatt holdes som gissel i Gaza, sier hun ikke forstår hvorfor ikke sønnen har kommet hjem enda.

– Vi har ikke flere ord, vi har ikke mer styrke. Jeg har lyst til å bare forsvinne frem til den dagen de forteller meg at de har fått et gjennombrudd, at de ringer oss og forteller at vår diamant Omer er hjemme igjen, sa hun før marsjen startet.

Niv Cohen mistet to venner 7. oktober, mens to andre venner ble tatt som gisler til Gazastripen.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart