Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Elleve nye israelske gisler er sluppet fri

Et israelsk militærhelikopter lander med gisler ved Schneider barnesykehus i Petah Tikva. (Foto: Flash90)
Ni barn og to voksne ble sluppet fri mandag.

Mandag kveld ble elleve nye israelske gisler sluppet fri etter 52 dager i fangenskap. Det er ni barn og to voksne som nå er blitt løslatt.

Tvillingene Emma og Yuli (3 år) ble løslatt sammen med sin mor Sharon Aloni Cunio. Yuva (10) og Mika (18) er løslatt sammen med sin mor Karina Engel-Bart. De andre løslatte er Erez (12) og Sahar Calderon (16), Yagil (12) og Or Yaakov (16) og Eitan Yahalomi (16.)

Alle elleve ble kidnappet fra kibbutz Nir Oz under massakren 7. oktober.

Siden fredag er 51 israelske gisler sluppet fri fra fangenskap hos Hamas. 50 av gislene har vært barn og kvinner. Fortsatt er det ni barn igjen i fangenskap, blant annet det yngste gisselet på bare 10 måneder.

I tillegg er det over 160 andre gisler igjen på Gaza, menn og kvinner.

Opprinnelig var Israel og Hamas enige om en avtale som medførte at Hamas slapp fri 50 gisler mot at Israel gikk med på en fire dager lang våpenhvile. I tillegg til at Israel skulle slippe fri 150 palestinske kvinner og mindreårige fra israelske fengsler.

Nå skal Israel og Hamas være enige om å utvide våpenhvile med to dager til. Det er ventet at det vil medføre at 20 nye israelske gisler blir løslatt. Samtidig skal ytterligere 60 palestinere løslates fra fengsel.

Ingen av palestinerne som slippes fri er dømt for drap, men flere sitter inne for blant annet drapsforsøk og annen alvorlig kriminalitet.

Disse elleve gislene ble sluppet fri mandag 27. november. Det er ni barn og to mødre.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart