Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF: 90 terrorister drept i kamp ved Shifa-sykehuset

Israelske soldater i aksjon inne på Gazastripen. Bildet er offentliggjort 20. mars 2024. (Foto: IDF)
I tillegg er over 300 terror-mistenkte pågrepet på sykehusområdet.

Det israelske forsvaret (IDF) sier deres styrker så langt har drept over 90 væpnede Hamas-terrorister i forbindelse med et pågående raid ved Shifa-sykehuset i Gaza by. Raidet ble startet av spesialsoldater natt til mandag.

– I løpet av det siste døgnet har våre styrker eliminert terrorister og lokalisert våpen på sykehusområdet, samtidig som vi har forhindret skade på sivile, pasienter, medisinsk personell og medisinsk utstyr, sier IDF i en uttalelse.

Soldatene som deltar i raidet på det store sykehuskomplekset er spesialtrent i slike oppdrag, for å minimalisere konsekvensene for sykehusdriften.

IDF sier videre at over 300 terrormistenkte har blitt pågrepet og avhørt ved sykehuset. Over 160 av dem har blitt fraktet til Israel for videre avhør.

Raidet på sykehus startet etter etterretningsinformasjon som indikerte at Hamas-terrorister, inkludert ledere, hadde tatt seg inn på Shifa for å omgruppere seg og bruke det store sykehuskomplekset som en kommandosentral for angrep på Israel og israelske soldater.

Sykehus har en spesiell beskyttelse i krig på grunn av sin viktige rolle, men sykehus kan miste denne beskyttelsen hvis de brukes til militære formål.

Faiq Mabhouh, leder for Hamas sine interne sikkerhetstyrker, var en av dem som gjemte seg inne på sykehuset. Han var bevæpnet og ble drept i skuddveksling med israelske soldater, da de forsøkte å arrestere ham.

I et rommet ved siden av Mabhouh ble det funnet et våpenlager.

Også tidligere i krigen avdekket israelske soldater hvordan Hamas hadde bygget tuneller og kommandosentraler under Shifa-sykehuset i Gaza by.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart