Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Studie viser at Gaza får tilstrekkelig med mat

Både lokale og internt fordrevne lager mat i Deir al-Balah sentralt på Gazastripen 17. mai. (Foto: Flash90)
Hver dag kommer det mat som tilsvarer 3,163 kalorier per person.

En gruppe med høyt respekterte akademikere og eksperter på folkehelse har laget en studie på hvor mye mat som kommer inn til Gazastripen under krigen. De konkluderer med at mellom januar og april kom det tilstrekkelig nok mat til å dekke befolkningens behov for energi og proteiner, skriver Times of Israel.

Ved å analysere data fra Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT, en avdeling i forsvarsdepartementet som håndterer varene som krysser grensen, kunne ekspertene regne ut det i løpet av disse fire månedene i snitt hadde kommet energi tilsvarende 3,163 kalorier per person per dag.

Dette er betydelig mer enn den allment anerkjente standarden på 2100 kalorier per person per dag.

Den nye studien kommer etter den omstridte kunngjøringen fra ICC-aktor Karim Khan om at han ønsker arrestordre på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant, med anklager om at de bevisst bruker sult som krigsmetode på Gazastripen.

– Denne dybdeanalysen fremhever det faktum at mengden mat som blir levert per innbygger skal være nok til hele Gazas befolkning. Mengden oppfyller også anbefalinger til matvarehjelp i befolkninger rammet av konflikt, sier forfatterne av studien.

Israel har hele tiden hevdet at det ikke er noen begrensninger på mengden nødhjelp som slipper inn på Gazastripen og at problemene først og fremst handler om utdelingen inne på den palestinske enklaven. Mye av nødhjelpen som kommer inn blir stjålet av Hamas og andre væpnede grupper.

Studien viste også at bare 54% av nødhjelpen som blir transportert inn til Gaza blir utdelt av FN og andre humanitære organisasjoner inne på Gaza. Det siste halve året har det kommet nesten 600.000 tonn med nødhjelp inn til Gaza.

Verdens matvareprogram påstår derimot at deler av Gaza står i akutt sultfare.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart