Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Har innført daglig pause i kamphandlinger på Gaza

Palestinere på markedet i Deir al-Balah sentralt på Gazastripen i forkant av høytiden eid al-adha 15. juni 2024. (Foto: Flash90)
Det israelske forsvaret vil at enda mer nødhjelp skal komme frem.

Det israelske forsvaret (IDF) kunngjorde søndag at de har begynt på en daglig «taktisk pause med militær aktivitet» langs strategiske veier sør på Gaza for å sørge for at nødhjelpen kommer frem til sivile, skriver Times of Israel.

Pausen vil foregå mellom klokken 08 på morgenen og 19 på kvelden hver dag langs en vei som går fra den israelske grenseovergangen Kerem Shalom til Salah a-Din-veien i den østlige utkanten av Rafah og nordover mot Khan Younis-området.

– Dette er nok et skritt i den humanitære innsatsen fra IDF og COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories), sier militæret.

Det er ikke første gang det innføres taktiske pauser på Gazastripen for å få frem nødhjelp, men den siste pausen går over en betydelig lengre tidsperiode og over et større område enn tidligere.

IDF understreker at det ikke er en generell pause i kamphandlingene sør på Gazastripen og at kampene mot Hamas i Rafah vil fortsette. I løpet av helgen har elleve israelske soldater mistet livet i kampene på Gazastripen.

I tillegg til Kerem Shalom kommer det nødhjelp gjennom flere israelske grenseoverganger, men etter at Israel tok kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen Rafah mot Egypt i mai har egyptiske myndigheter nektet å la nødhjelp krysse denne grensen.

De siste åtte månedene har det kommet over 35.000 lastebillass med 670.000 tonn med nødhjelp inn til Gazastripen. De siste månedene har det kommet mat som tilsvarer over 3100 kalorier per person per dag, langt over standarden på 2100 kalorier om dagen.

Men i enkelte områder på Gazastripen har det vært vanskelig å få frem nødhjelp. I tillegg blir nødhjelp stjålet av Hamas og andre væpnede grupper. Med den humanitære pausen som er innført håper IDF at mer av nødhjelpen kommer frem til de som trenger den mest.

Kartet som viser langs hvilken vei det vil være en daglig pause i kamphandlingene. (Foto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart