Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Rapport: 16% av bygninger på Gazastripen er ødelagt

En bygning på Gazastripen ødelagt i kampene mellom Hamas og Israel. Bildet er fra 24. juni. (Foto: Flash90)
Langt færre bygg på Gazastripen er ødelagt enn det UNRWA påstår.

En israelsk oversikt over ødeleggelsene av infrastrukturen på Gazastripen peker på at 16%, eller rundt 36.000 bygninger, er blitt totalskadet i løpet av den over åtte måneder lange krigen, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

De israelske dataene er basert på omfattende luftovervåking med droner og andre fly, i tillegg til 3D-bilder fra bakkenivå. Dataene oppdateres fortløpende.

I forrige måned kom det en rapport fra FN-organisasjonen UNOSAT, basert på satellittbilder, som også pekte på at rundt 36.000 bygninger har blitt ødelagt. I tillegg skal ytterligere 100.000 bygg være påført ulik grad av skader.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) påstod tidligere i måneden at over 50% av bygningene på Gazastripen var ødelagt. UNRWA siterte den gangen UNOSAT, men de har aldri påstått at så mange bygg er ødelagt. Her har UNRWA trolig blandet sammen ødelagte og skadde bygg for å fremstille ødeleggelsene større enn de er.

Krigen på Gazastripen startet etter Hamas sitt angrep på Israel 7. oktober. 1200 mennesker ble drept og tusenvis ble skadet, de fleste sivile. I tillegg tok Hamas over 250 gisler. Fortsatt er det 120 gisler igjen på Gazastripen.

Ifølge Hamas har 37.000 palestinere mistet livet i krigen, men dette tallet kan ikke verifiseres. Tallet skiller heller ikke mellom stridende og sivile. Ifølge det israelske forsvaret er minst 17.000 Hamas-terrorister blitt drept.

Over 310 israelske soldater har mistet livet i kampene på Gaza.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart