Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel stenger av deler av Golan

Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)
Israelske soldater ved Quneitra-området langs grensen mot Syria. Nå er det stengt av for sivile. (Foto: Adam Jones/Flickr)
MIFFs ungdomstur kan bli endret etter økt spenning langs den israelsk-syriske grensen.

Det israelske forsvaret erklærte mandag et grenseområde på Golan midlertidig stengt av for sivile, etter en rekke hendelser hvor syriske granater har truffet israelsk territorium. Hæren sier flere samlingspunkter i Quneitra-regionen vil bli stengt av inntil videre. Bønder vil få lov til å slippe inn til jordbruksområdene i området, men får ikke lov å nærme seg grensegjerdet, skriver Times of Israel.

I løpet av de tre siste dagene har det vært tre ulike hendelser hvor streifskudd har truffet Israel. Det mest alvorlige var lørdag, da ti granater landet i området. Det israelske forsvaret har svart med å angripe flere syriske militærinstallasjoner. Israel holder det syriske militæret ansvarlig for skudd og granater som kommer fra Syria.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman understreker at til tross for at spenningen har økt de siste dagene, er det fortsatt ikke aktuelt med en militæroperasjon mot Syria eller mot noen av opprørsgruppene som operer inne i det krigsherjede landet.

Deltakerne på MIFFs ungdomstur til Israel skal etter planen besøke utsiktspunktet Mount Bental på Golan søndag. Det er uklart om den økte spenningen i området vil påvirke reiseplanene. Mount Bental er en av Israels mest populære fjellhøyder. Programmet til MIFFs ungdomstur startet i Jerusalem mandag.

Ber verden anerkjenne Golan som israelsk

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart