Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

På sin offisielle Facebook-profil delte Fatah søndag dette bildet av en pasient på Shifa-sykehuset som sier han ble skutt i beina av Hamas da han ikke adlød husarrestordren. (Foto: Skjermdump fra Facebook)
På sin offisielle Facebook-profil delte Fatah søndag dette bildet av en pasient på Shifa-sykehuset som sier han ble skutt i beina av Hamas da han ikke adlød husarrestordren. (Foto: Skjermdump fra Facebook)

Hamas skyter Fatah-medlemmer i beina

250 medlemmer av Fatah sitter i husarrest i Gaza, og de som prøver seg på å bryte arresten blir enten skutt i beina, eller får armene brukket. Det opplyser palestinske kilder til israelske aviser.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Flere kilder i Fatah sier at 250 av deres medlemmer har måttet tilbringe sommeren i husarrest i Gaza, etter ordre fra væpnede Hamas-krigere. Slik behandles tilhengerne av Mahmoud Abbas’ organisasjon på Gaza-stripen, til tross for den nylig inngåtte palestinske samlingsregjeringen, og enhetsavtalen mellom lederne i de to palestinske fraksjonene.

 

– Blir skutt i beina

En representant for Fatah uttaler seg til Times of Israel på betingelse av anonymitet, av frykt for represalier mot hans organisasjonsfeller i Gaza. Han forteller at de 250 medlemmene av Fatah har blitt beordret av Hamas til å holde seg inne i husene sine så lenge Operation Protective Edge pågår. Han sier også at så mange som halvparten av dem har blitt beskutt når de har forsøkt å bryte husarresten. Ifølge ham har ti ofre for skudd i beina blitt fraktet ut av Gaza, til behandling på sykehus i Ramallah og Nablus på Vestbredden.

– Hamas ønsker ikke at Fatahs stemme skal høres i Gaza. Det kan hende de er redde for en Fatah-revolusjon, sier kilden.

– Enhver som er medlem av Fatah vil bli skutt i beina dersom de forsøker å forlate hjemmet, fortsetter Fatah-representanten.

 

Fatah: – Flere alvorlig skadet

Siden sommeren 2007 og frem til januar i år har ikke Fatah-medlemmer hatt adgang til Gaza. Ifølge tall fra Røde Kors ble minst 118 Fatah-medlemmer drept og om lag 550 såret i løpet av den andre uken i juni 2007. Noen av dem ble kastet ut fra taket av høye bygninger. Åpningen for at medlemmer av Fatah igjen kunne få komme inn og bosette seg i Gaza, var et ledd i forsoningsarbeidet mellom lederne i organisasjonene.

27. juli sendte Fatah ut en pressemelding der de anklaget Hamas for å ”plassere mange medlemmer av Fatah i ulike områder under husarrest”. De skrev at Hamas hadde fortalt Fatah at det var uavhengige enkeltpersoner som hadde kommet med truslene mot Fatah-medlemmene, og at husarresten ikke var beordret av ledelsen. Men etter at Hamas hevdet dette, fortsatte likevel utbredelsen av husarrestene med økt styrke. 4. august sendte Fatah ut nok en pressemelding der de fortalte at trakasseringen fortsatte, og at flere hadde blitt skutt og alvorlig skadet.

 

– Truet av 20 maskerte menn

En av dem som har fortalt sin historie for offentligheten er Fatah-aktivisten Sami Abu Lashin. Han forteller at 28. juli banket det på døren til hjemmet hans i Gaza, og utenfor sto 20 maskerte menn med skytevåpen. De avfyrte et skudd rett ved siden av hvert av lårene hans, og ett av skuddene streifet ham slik at han ble lettere skadet. Kona og barna var vitner til opptrinnet. Han fortalte sin historie til den Fatah-assosierte nettsiden Fateh Voice lørdag, og søndag ble et bilde av ham i en sykeseng på Shifa-sykehuset delt på Fatahs offisielle Facebook-profil (se bildet øverst i denne artikkelen).

 

– Brekker armene

Jerusalem Post skriver at de palestinske selvstyremyndighetene tirsdag kom med en offisiell bekreftelse på at medlemmer av Fatah har blitt skutt i beina av Hamas i Gaza, som konsekvens av at de har forsøkt å bevege seg ut av sine egne hjem i sommer. Noen skal også ha fått armene brukket i stedet for å bli skutt, ifølge talsmannen avisen har snakket med. PAs talsmann bekrefter antallet på 250 mennesker som er satt i husarrest, og sier at noen av de skadede nå er forflyttet til behandling på sykehus i Jordan.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart