Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hamas-leder Ismail Haniyeh talte i begravelsen til den iranske generalen Qasem Soleimani. (Foto: Khamanei.ir)

Hamas sa nei til 136 milliarder kroner til utvikling av Gaza

Nekter å gi opp sine terror-raketter.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Ismail Haniyeh, som er en av de fremste lederne i Hamas, sier bevegelsen som styrer Gaza har sagt nei til et tilbud om utviklingsstøtte til Gaza på 136 milliarder kroner.

– Vi forstod at vi i bytte måtte oppløse våre militære avdelinger og innlemme dem i politistyrkene og levere inn våre våpen, spesielt de tunge våpnene, raketter som treffer Tel Aviv og enda lengre, og oppgi kapasiteten til selvstyre på Gaza, sier Haniyeh til avisen Al-Lusail i Qatar. Tilbudet skal ha kommet som en del av Trump-planen, skriver Times of Israel.

– Vi ønsker å bryte blokaden, og vi ønsker

[utviklings-]

prosjekter i Gaza. Vi ønsker en havn i Gaza – men som en rettighet, ikke i bytte med våre politiske prinsipper og avvæpning. Vårt prinsipp er Palestina fra elven til havet, retten til retur, løslatelse av fangene og etablering av en fullt suveren palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, sa Haniyeh.

Nok en gang får vi altså bevis på at NRK skrev fake news om Hamas i mai 2017. Det store målet er å fjerne den jødiske staten. Det er viktigere enn at to millioner innbyggere mottar en enorm utviklingshjelp som tilsvarer nesten 70.000 kroner per innbygger.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart