Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Våpenhvile utvides – flere gisler løslates

Israelske gisler ble overlevert til Røde Kors av Hamas på Gazastripen den 28. november 2023. (Foto: Flash90)
40 nye israelske gisler kan bli løslatt de neste dagene. Da har over 110 gisler blitt sluppet fri.

10 nye gisler kom hjem til Israel tirsdag kveld. Ytterligere 10 nye gisler skal slippes fri i løpet av onsdagen. Hamas skal også ha gått med på å utvide våpenhvilen i fire dager til, som vil medføre at ytterligere 40 gisler til vil bli frigjort.

Det var ni kvinner og ett barn som ble løslatt tirsdag kveld. Siden fredag er 61 israelske gisler løslatt fra Hamas sitt fangenskap på Gazastripen. I tillegg er flere titalls gisler fra Thailand og Nepal løslatt i en separat gisselavtale.

Med utvidelsen av våpenhvilen vil totalt 111 israelske gisler ha blitt frigjort. Utenom ett gissel har Hamas frem til nå bare sluppet fri barn og eldre kvinner. Selv etter at 111 gisler eventuelt er løslatt, så vil det fortsatt være over 100 gisler igjen. I hovedsak menn og yngre kvinner.

Et av gislene som er løslatt, 12 år gamle Eitan Yahalomi, har fortalt at han ble tvunget av Hamas til å se videor av massakren 7. oktober, da terrorister drepte over 1200, skadet over 5000 og tok over 240 gisler.

Andre gisler har fortalt at kvinner ble holdt fanget i bur.

Fortsatt er ikke det yngste gisselet, 10 måneder gamle Kfir, og familien løslatt. Ingen vet om de fortsatt er i live, forteller familiemedlemmer. Det israelske forsvaret sier Hamas overførte babyen og familien til en annen terrorgruppe på Gaza. De tror derfor ikke at de vil bli løslatt i den nåværende avtalen.

For å få løslatt de israelske gislene har Israel måtte slippe fri over 180 palestinske mindreårige og kvinner fra israelske fengsler. Ingen av palestinerne som er blitt løslatt er dømt for drap, men flere av de løslatte har vært fengslet for drapsforsøk og andre alvorlige lovbrudd.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart