Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Nummer tre» i Hamas skal være drept i et luftangrep

Palestinerne inspiserer skadene etter et israelsk luftangrep mot en Hamas-tunell i Rafah 18. februar. (Foto: Flash90)
Marwan Issa var en av hovedarkitektene bak 7. oktober-massakren.

Den siste uken har det blitt spekulert i om Marwan Issa, nestleder for Hamas sine militære styrker etter Mohammed Deif, mistet livet i et israelsk luftangrep. Ifølge palestinske kilder har Hamas bak lukkede dører bekreftet Issas dødsfall.

Ifølge kildene ble mannen som var nummer tre i Hamas sin overkommando drept i et israelsk luftangrep i Nusirat, sentralt på Gazastripen, hvor han gjemte seg i en underjordisk tunell. Kroppen hans skal fortsatt ligge begravet i ruinene.

Han er den mest høytstående Hamas-toppen som er blitt drept siden krigen startet. Issa var sammen med Deif en av hovedarkitektene bak angrepet på Israel 7. oktober, hvor 1200 mennesker ble drept og over 250 ble kidnappet.

Også Razi Abu Tomeh, leder for en av Hamas sine brigader, skal ha blitt drept i det samme luftangrepet som drepte Issa, ifølge den palestinske kilden.

Det israelske forsvaret (IDF) kunngjorde i forrige uke at de hadde angrepet Issa i forbindelse med et luftangrep, men de kunne ikke bekrefte om Issa hadde blitt drept eller ikke. Heller ikke Hamas kom med noen offisiell bekreftelse.

IDF sa at ingen gisler var i nærheten av Issa da han ble angrepet.

Marwan Issa er den mest høytstående Hamas-toppen som er drept etter 7. oktober-massakren.

Etter luftangrepet mot nummer tre i Hamas sin overkommando skal terrorgruppens kommunikasjon ha vært helt stille i over 72 timer.

Etterretningsekspert Avi Melamed tror Israel har hatt en kilde tett på Issa for å ha klart å avsløre hvor han skjulte seg. Den samme kilden må ha informert Israel om at Issa ikke hadde noen gisler rundt seg som menneskelige skjold.

Israel har sagt at de skal ta ut alle som planla og gjennomførte massakren 7. oktober. Øverst på dødslisten står lederskapet i Hamas. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier angrepet på Issa viser at de vil fullføre løftet.

– Vi vil nå dem alle sammen til slutt, sier Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart