Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN: Gisler i Gaza utsettes for seksuelle overgrep

Åstedet etter angrepet på musikkfestivalen 7. oktober. Her skal flere kvinnelige ofre ha blitt voldtatt. (Foto: Flash90)
Klare bevis på at Hamas begikk og begår voldtekter, ifølge FN.

En ekspertgruppe ledet av Pramila Pratten, FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, har i flere uker undersøkt påstandene om seksuell vold i forbindelse med Hamas sitt angrep på Israel 7. oktober i fjor.

Nå har de kommet med en rapport som sier at både voldtekt og gruppevoldtekt med stor sannsynlighet skjedde under massakren, da 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og drepte 1200 mennesker og tok 250 som gisler.

Avisen New York Times hadde før nyttår en artikkel som pekte på mye av det samme. Artikkelen inneholdt rystende skildringer om seksuelle overgrep.

FN-rapporten sier det også er overveldende bevis for at gisler er blitt utsatt for voldtekt i fangenskap. Fremdeles er det over 134 gisler igjen på Gazastripen. Rapporten sier at gjenværende gisler fortsatt utsettes for seksuelle overgrep.

Israel har anklaget FN for å tone ned rapporten og mener den kommer for sent. Det tok for eksempel FN 57 dager før de valgte å fordømme Hamas for seksuelle overgrep. De mener også at FN gjør for lite for å få gislene løslatt.

– FN hevder å bry seg om kvinner, men mens vi har denne debatten, blir israelske kvinner voldtatt og misbrukt av terrorister fra Hamas. Hvor er FNs røst, sier Israels FN-ambassadør Gilad Erdan.

Israel har også kritisert internasjonale organisasjoner for kvinners rettigheter, som mer eller mindre har ignorert bevisene for seksuell vold utført av Hamas-terrorister under 7. oktober-massakren.

8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen. Da vil det i byer som Oslo, Bergen og Trondheim være paroler om «fritt Palestina» og «stopp Israels folkemord», men ingen hovedparoler som fordømmer Hamas sitt seksuelle misbruk av israelske kvinner. MIFF har heller ikke sett at det vil være noen paroler med krav om å løslate gislene som fortsatt utsettes for overgrep.

(I protest mot det manglende fokuset på Hamas sine seksuelle overgrep er det en liten gruppe som skal ta med egne paroler i Oslo med budskapet: «Me too, unless you are a Jew». De skal gå bak hovedparolen “Støtt kvinners fredsarbeid – bekjemp voldtekt som våpen”.)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart