Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Dette bildet ble tatt 4. mai 2020, da den første kliniske testen av Pfizers nye vaksine ble utført. (Foto: University of Maryland)

Israel har sikret seg koronavaksine

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Helseminister Yuli Edelstein sier Israel er enige med det amerikanske legemiddelfirmaet Pfizer om kjøp av millioner av doser av deres koronavaksine. Vaksinen kan være i Israel innen første kvartal 2021.

– Kjøpet av vaksinen er gode nyheter for israelske borgere, sier Edelstein.

Avtalen omfatter kjøp av åtte millioner doser, nok til å vaksinere fire millioner israelere. To doser er nødvendig for å gjøre en person immun. Leveranser av vaksinen vil starte i januar 2021 og fortsette gjennom året.

– Helsedepartementet gjør alt de kan for å kjøpe forskjellige vaksiner, slik at alle innbyggerne kan bli vaksinert. Men frem til det skjer må alle følge smittevernsreglene. Vi må ikke bli selvtilfreds, sier helseministeren.

Han understreker at vaksinen bare vil bli gitt hvis den blir godkjent både av FDA i USA og av det israelske helsedepartementet. Så langt har vaksinen vist gode resultater i kliniske tester. Det er heller ikke meldt om alvorlige bivirkninger.

– Vi er veldig stolte av å samarbeide med den israelske regjeringen og gi dem våre vitenskapelige ressurser og produksjonsmidler. Vårt felles mål er bringe en potensiell COVID19-vaksine til det israelske folk så snart som mulig, sier doktor Miron Livneh, som er leder av Pfizers avdeling i Israel.

Israel har også avtaler med to andre farmasøytiske selskap om potensielle vaksiner, i tillegg utvikler de også sin egen. Den israelske vaksinen er nå i kliniske studier. Det er ventet at den kan være klar til sommeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart