Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Over halvparten av boligene er skadet og ødelagt av bombardement

Ødeleggelsene i Manara er store. (Skjermdump fra israelsk tv-reportasje via X)
Kraftig bombardement har skadet og ødelagt mer enn halvparten av boligene. Nesten alle innbyggerne er evakuert. Men det er ikke hvor du tror.

Krigen mellom Hizbollah og IDF ved Israels nordgrense brøt ut 8. oktober. Dagen etter at Hamas massakrerte 1200 israelere, skadet tusenvis og tok over 250 som gisler, kastet Hizbollah seg inn i krigen med angrep mot Israel.

Hizbollah er en shia-muslimsk, militant organisasjon som opererer i Libanon og Syria på vegne av Iran. Gruppen står på terrorlistene til USAEUCanada og Australia, og er forbudt i Tyskland. Hizbollah er en sammensetning av ordene «Hizb» og «Allah», som betyr «Allahs parti». 

Siden 8. oktober har det vært en rekke ulike kamphandlinger ved grensen mellom Israel og Libanon. Som en del av forsvarskrigen mot Iran og deres allierte har Israel også gjennomført angrep i Syria. Flere hundre terrorister tilknyttet Hamas og andre terrorgrupper er drept, inkludert offiserer i Irans revolusjonsgarde.

I Nord-Israel er minst 65.000 sivile israelere blitt evakuert fra grenseområdene, og flere soldater og sivile er drept i Hizbollahs angrep.

Dødstallene på israelsk side ville vært mye større dersom ikke innbyggerne var blitt evakuert. Hizbollah har nemlig rettet en stor del av sine angrep inn mot sivile boligområder i Israel.

Særlig hardt har det gått ut over kibbutz Manara, som ligger bare en drøy kilomter fra grensen. Allerede i desember meldte israelske medier at 86 av 155 boliger i kibbutzen var ødelagt.

I muntlig spørretime på Stortinget 3. januar sa utenriksminister Espen Barth Eide: «Interessant nok har analysen inntil nå vært at Hizbollah har holdt litt igjen.»

Det er vel tvilsomt om innbyggerne i Manara vil være enig med ham.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart