Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mange innbyggere i Tel Aviv trodde krig var brutt ut. (Illustrasjonsfoto: Michael Summers, flickr.com)
Mange innbyggere i Tel Aviv trodde krig var brutt ut. (Illustrasjonsfoto: Michael Summers, flickr.com)

Sirenetest skremte vettet av Tel Aviv

En test av luftvernsirenene i Tel Aviv onsdag morgen skremte mange Tel Aviv-innbyggere som trodde det hadde brutt ut krig.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Sirenene i Tel Aviv onsdag morgen gav noen et støkk, ettersom folk flest ikke var klar over at sivilforsvaret skulle holde en øvelse akkurat den morgenen. Innbyggere, forretningsfolk og turister sa alle at de et lite øyeblikk trodde det var en reell fare på ferde. Den 90 sekunder lange sirenen, som går opp og ned i volum, er den samme som blir brukt når det er en faktisk krisesituasjon. Mange trodde derfor at sirenen varslet at en krig hadde brutt ut.

Sivilforsvaret hadde sagt i fra i media om at sirenene skulle testes onsdag, men tydeligvis ikke fått nok oppmerksomhet.

Noen twitret og skrev på Facebook øyeblikkelig etter at de hadde hørt sirenen: «Var det en sirene jeg hørte nå, eller bare innbilte jeg med det?» skrev en på IDFs Twitter-konto. IDF svarte: «En sirenetest blir gjennomført av sivilforsvaret akkurat nå – ikke en ordentlig fare.»

– Jeg hørte ikke noe om det [på forhånd.] Jeg var i dusjen og trodde raketter kom mot Israel, forteller Erez Bernholtz til Ha’aretz. Bernholtz forteller han løp ut av dusjen og sjekket nyhetssider på internett for å se om det hadde brutt ut krig.

– Jeg hadde to skremmende minutter da jeg plutselig innså hvor virkelig det er. Vi hører om det hele tiden, og skal liksom kjenne situasjonen, men du stopper ikke egentlig å tenker over det, fordi du må fortsette livet ditt. Men, det er logisk nok [at det kan skje], så jeg trodde det var virkelig, sier han.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart