Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rask vekst i antallet arabiske kristne i IDF

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF
Omlag hundre kristne israelske arabere har i år vervet seg til forsvaret. Det er en tredobling i forhold til 35 som vervet seg for ett år siden.

I tillegg fortsetter antallet som melder seg til siviltjeneste å stige. For første gang har antallet kristne arabere som gjør siviltjeneste passert 500.

Statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag den gresk-ortodokse presten Gabriel Nadaf, som har det åndelige ansvaret i Forumet for verving av kristne ungdommer til IDF. Myndighetene og de kristne lederne vil arbeide for å beskytte de som verver seg, fra trusler og vold, opplyser The Algemeiner.

– Vårt mål er å verne Det hellige land og staten Israel. Vi har brutt en fryktens barrière og staten fortjener at vi gjør vår del for å forsvare den. De som er imot integrering av det kristne samfunnet i statens institusjoner, de vandrer ikke på kristendommens vei, forklarte Nadaf under møtet.

Netanyahu svarte:

– Medlemmer av det kristne samfunnet må få lov til å verve seg i IDF. Dere er lojale innbyggere som ønsker å forsvare staten – og jeg takker og støtter dere. Vi vil ikke tolerere trusler mot dere og vil arbeide for å håndheve loven med en sterk hånd, mot dem som forfølger dere. Jeg vil ikke tolerere forsøk på å oppløse staten fra innsiden. Staten Israel og statsministeren står ved deres side, erklærte Netanyahu.

Tallene for kristne som verver seg inkluderer ikke messianske jøder. Her er nok andelen som tjenestegjør i de fleste tilfeller på nivå med den jødiske flertallsbefolkningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart