Bli aktiv for Israel nå!

Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)
Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)

Kjøper israelske missiler til marinen

Israel Aerospace Industries sikret kontrakt til 1,5 milliarder kroner med Finland.

Den finske marinen har valgt å investere i Gabriel Missile System produsert av Israel Aerospace Industries (IAI), melder nettstedet aldrimer.no. Kontrakten har en verdi på drøyt 1,5 milliarder kroner.

IAI la inn anbud i konkurranse med Kongsberg-konsernet fra Norge, samt franske, amerikanske og svenske missilprodusenter.

Tidligere i år ble det kjent at Kongsberg-gruppen selger våpen for 15 milliarder kroner til den største våpenleverandøren til Syria. Qatar har også vært en av de største sponsorene av Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den norske regjeringen nekter våpensalg til Israel fordi Norge «ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig». Men som MIFF tidligere har påpekt, blir ikke dette prinsippet fulgt når det gjelder andre land.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart