Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Irans leder i Syria drept i et luftangrep

Mohammad Reza Zahedi ble drept i et luftangrep i Damaskus 1. april. (Foto: Wikimedia)
Angrepet i den syriske hovedstaden sender et kraftig signal til Iran.

Iran anklager Israel for å stå bak mandagens luftangrep mot en bygning ved siden av Irans ambassade i den syriske hovedstaden Damaskus. Sju medlemmer av Irans revolusjonsgarde, inkludert den iranske øverstkommanderende i Syria, ble drept i luftangrepet.

Israel selv har ikke kommentert angrepet, men avisen The New York Times har snakket med flere anonyme israelske tjenestemenn som sier Israel stod bak.

Angrepet kom bare timer etter at en iransk-støttet milits traff en militær hangar i den israelske byen Eilat med en drone avfyrt fra Irak.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant hintet til angrepet i Damaskus da han tirsdag uttalte at det å handle mot Israel «kommer med en høy pris».

– Vi kjemper en krig på flere fronter, både offensivt og defensivt. Vi ser bevis på dette hver dag, inkludert de siste dagene, sier forsvarsministeren.

Den iranske revolusjonsgarden sier både Mohammad Reza Zahedi, lederen i Syria, og hans nestleder Mohammad Haj Rahimi ble drept i luftangrepet. De hadde ansvaret for revolusjonsgardens operasjoner i Syria og Libanon, for de iranske militsene i landene og for samarbeidet med libanesiske Hizbollah.

Sistnevnte har avfyrt over tusen raketter mot Israel de siste månedene.

Israelske kilder omtaler Zahedi som lederen for alle iranske terroroperasjoner mot Israel fra Syria, Libanon og «den palestinske sfæren».

Det er det største angrepet mot revolusjonsgarden siden lederen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak i 2020.

Iran har lovet hevn mot Israel etter angrepet i Damaskus. Irans president Ebrahim Raisi sier angrepet «ikke vil forbli ubesvart».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart