Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

IDF-sjefen: – Vi er klare til å svare på Irans angrep

IDF-sjef Herzi Halevi besøker flybasen Nevatim 15. april 2024. (Foto: IDF)
Herzi Halevi sier Iran må bære konsekvensene av sine handlinger.

Natt til søndag angrep det iranske regimet Israel med 180 droner, 120 ballistiske missiler og 30 kryssermissiler. Det var første gang det iranske regimet gikk til et direkte angrep på Israel. Alle dronene og kryssermissilene ble skutt ned, i samarbeid med Israels allierte, før de nådde israelsk territorium.

Bare fire av de ballistiske missilene kom forbi det israelske rakettforsvaret. De traff den israelske flybasen Nevatim i det sørlige Israel, men forårsaket bare mindre skader. Et av missilene traff rullebanen, mens et annet traff nær en bygning som var under konstruksjon. De to andre eksploderte i øde områder.

Basen var fortsatt fullt operativ etter angrepet, som ikke var noen suksess for Iran. Mandag kveld besøkte sjefen for det israelske forsvaret, Herzi Halevi, basen. Der sa han at det iranske angrepet vil bli møtt med en israelsk respons.

– Vi vurderer nå hva vi skal gjøre. Et slikt angrep med så mange missiler, kryssermissiler og droner mot Israel vil bli møtt med en respons, sier Halevi.

Flybasen Nevatim ligger i Negevørkenen, sørøst for byen Beer Sheva. Det er på denne basen at Israel har stasjonert femtegenerasjons kampflyet F-35.

– Iran ønsket å skade de strategiske kapasitetene til staten Israel. Det er noe som ikke har skjedd tidligere. Men vi var forberedt på angrepet og det gjorde at Iran møtte en overlegen motstander i luften, sier IDF-sjefen.

Han sier videre at Iran vil bære konsekvensensene av sine handlinger.

– Vi følger situasjonen nøye og forblir på høyeste beredskap. Iran vil bære konsekvensene av sine handlinger og vi vil velge vårt svar med omhu. IDF er klare til å bekjempe alle trusler fra Iran og deres stedfortredere, mens vi fortsetter vårt oppdrag med å forsvare staten Israel, sier IDF-sjefen.

Det israelske krigskabinettet møtes tirsdag for andre dag på rad for å diskutere en militær respons på det iranske angrepet. Amerikanske medier rapporterer om at det israelske svaret trolig ikke vil være mot iransk territorium, men i stedet være rettet mot deres stedfortredere i Syria og Libanon.

Det er ventet at det israelske svaret vil komme innen kort tid.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart