Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Krig med Iran er ikke uunngåelig

Benjamin Netanyahu tror trusselen om krig fra Israel, kan føre til at Iran snur i sin atomvåpenpolitikk. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu tror trusselen om krig fra Israel, kan føre til at Iran snur i sin atomvåpenpolitikk. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu har ikke gitt opp håpet om å få Iran til å stanse sitt atomvåpenprogram uten bruk av militær makt. - De er veldig nær atomvåpen, sier han.

– Dersom iranerne faktisk tror at de kommer til å stå overfor et militært alternativ, vil vi trolig ikke ha behov for noe militært alternativ, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i et intervju med Fox News onsdag.

Statsministeren har ikke gitt opp håpet om å få løst Iran-floken uten å måtte gripe inn militært. Han håper Israels og USAs snakk om at militært alternativ er siste utvei, kan få Teheran til å gjøre en helomvending i sine atomvåpenplaner. Men Netanyahu understreker at iranerne nærmer seg det punktet der det blir for sent å angripe.

– De var langt unna for femten år siden, da jeg begynte å snakke om dette. De var mye nærmere for ti år siden. Og de var mye nærmere for fem år siden. De er på god vei der de ønsker, og de er i ferd med å komme veldig, veldig nær, sa Netanyahu i det 16 minutter lange intervjuet.

 

– Iran og Irak kan ikke sammenlignes
Statsministeren forklarte også at «det ikke finnes sammenligning» mellom situasjonen i Irak før USA invaderte landet i 2003, og Iran i 2012. Amerikanerne gikk til krig i tro på at etterretningsrapportene som sa at det fantes masseødeleggelsesvåpen i landet var korrekte.

– For det første var jeg i den israelske regjeringen da vi diskuterte denne saken [Irak-angrepet]. Vi visste rett og slett ikke. Vi kunne ikke si at [Saddam Hussein] ikke hadde masseødeleggelsesvåpen, vi kunne ikke si at de hadde det. Når det gjelder Iran er det absolutt ingen tvil. Vi [Israel og USA] deler all informasjon med hverandre, vi vet om lagrene med bomber, om anrikningen av uran, vi vet om utviklingen av langdistanseraketter, vi vet veldig mye mer. Jeg synes ikke det er sammenlignbart med Irak-situasjonen, sa Netanyahu.

På spørsmål om Israel har kapasitet til å ramme Iran, en av de største hærene i området, nekter Netanyahu å kommentere spørsmålet. Men han sier følgende:

– Israel er svært bekymret. Vi har ikke kapasiteten som USA har, men vi er et land som kan, sa Netanyahu.

 

Våpen i bytte med angrepsvent?
Ma’ariv hevder torsdag at Netanyahu ble tilbudt våpen av USAs president Barack Obama da de møttes til samtale på mandag. Til gjengjeld skal Israel vente med et eventuelt preventivt angrep til det amerikanske valget er over, i slutten av 2012.

Våpensystemer som Obama skal ha tilbudt er bomber som kan trenge dypt ned i fjell eller betong, i tillegg til tankfly som kan fylle drivstoff på de israelske jagerflyene i luften under angrep mot Irans atomfasiliteter. Presidenten skal ha gitt beskjed om at dersom Israel kjører et «sololøp» i denne saken, kan det få store konsekvenser både for stabiliteten i Midtøsten og forholdet mellom Israel og USA.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart