Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Iran kommer aldri til å stanse sitt atomprogram, frykter Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos BenGershom, GPO)
Iran kommer aldri til å stanse sitt atomprogram, frykter Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos BenGershom, GPO)

– Iran vil aldri stanse atomprogrammet

Ifølge Israels statsminister Benjamin Netanyahu er det lite trolig at Iran noensinne vil gå med på å avbryte sitt atomprogram.

Kun dager før verdens seks supermakter setter seg ned i atomsamtaler med Iran i Bagdad, sier Benjamin Netanyahu at «jeg ser ingen beviser overhode for at Iran er klare til å avbryte sitt atomprogram».

Den israelske statsministeren gjentok at et Iran med atomvåpen mellom hendene, vil være en enorm trussel for Israels eksistens. Han krever at Iran fryser all anrikning av uran, at uran som allerede er blitt anriket fraktes ut av landet og anrikningsanlegget i nærheten av Qom blir stengt.

Blant skeptikerne
– Det er den viktigste saken i vår tid, hevdet Netanyahu overfor pressen i Praha.

– Når dette blir oppnådd vil jeg være den første til å applaudere. Men inntil da må dere regne meg blant skeptikerne, la han til.

Israelske ministere, deriblant forsvarsminister Ehud Barak og Netanyahu selv, har de siste ukene gitt uttrykk for at de frykter Iran bevisst haler ut tiden i atomforhandlingene. De mener også at kravene fra de fem faste landene i Sikkerhetsrådet pluss Tyskland overfor Teheran er for vage.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart