Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Gaza-herskernes tvillinger stod bak terroren i London

Terroristen i London-angrepet får behandling etter at han ble skutt av politiet. Terroristen døde senere av skadene. (Foto: Skjermdump fra tv-bilder)
Terroristen i London-angrepet får behandling etter at han ble skutt av politiet. Terroristen døde senere av skadene. (Foto: Skjermdump fra tv-bilder)
Alt vi med rette frykter og forakter fra Islamsk Stat, burde vi frykte og forakte fra Hamas-regimet på Gaza-stripen.

22. mars 2017 – nøyaktig ett år etter terrorangrepene i Brussel – ble London rammet av det første terrorangrepet utført av Islamsk Stat, som hevder de stod bak. De siste 28 årene har Israel vært utsatt for dødelige terrorangrep fra en islamistisk tvilling av Islamsk Stat.

MIFF har påpekte det tidligere, men det er verdt å gjenta: Likhetene mellom Islamsk Stat og Hamas er mange flere enn forskjellene.

Begge grupper er sunni-muslimske, med en sterk religiøs motivasjon basert i Koranen og profeten Muhammeds eksempel.

Begge grupper ønsker å etablere et kalifat. IS har allerde erklært kalifatet for opprettet. Senest i november 2013 snakket Hamas sin innenriksminister Fathi Hammad i en tv-tale om opprettelse av kalifatet. “Vi er ved dørterskelen til tidsperioden for en global islamsk sivilisasjon,” sa han.

Begge grupper har globale ambisjoner. Hamas-charteret utpeker jøder over hele verden som fiender. I juli erklærte en Gaza-imam på Hamas-TV at målet er utryddelse av jødene.

Begge grupper legger religiøse minoriteter under sterkt press. Etter at Hamas tok makten på Gaza-stripen for ti år siden, er antallet kristne på Gaza-stripen mer enn halvert. Det har vært drap og vold mot kristne uten at gjerningsmenn er arrestert, og det kommer også meldinger om tvangskonvertering.

Begge grupper bruker islamsk Sharia-lov til å behandle kvinner som annenrangs borgere. Såkalte «æresdrap» er sterkt utbredt. Familievold er ikke straffbart i Gaza, og strafferetten diskriminerer kvinner på en rekke områder.

Begge grupper ønsker dødsstraff for homofile.

Begge grupper er ikke bare militante. De driver også klinikker, skoler, moskeer og velferdsorganisasjoner. Begge grupper lærer nye generasjoner opp i jihad.

Begge grupper bortfører journalister. I september 2012 meldte det palestinske nyhetsbyrået Ma’an at Saher Aqraa, en redaktør for et annet nyhetsbyrå, ble kidnappet og torturert av Hamas´ sikkerhetsstyrker under forhør. Hamas har i noen tilfeller truet eller bortvist journalister som ikke dekker saker etter deres smak.

Begge grupper har vunnet makt gjennom brutalitet og frykt. Hamas tok makten på Gaza i et blodig kupp i 2007. Det er ikke kommet rapporter om halshugging, men i 2007 kastet de Mohammed Sweirki (25) utenfor en 15 etasjes bygning i Gaza. De siste ukene er titalls palestinske menn blitt henrettet på åpen gate av Hamas. I 2014 ble det avslørt at Hamas planla å gjennomføre et væpnet kupp også mot palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden.

Begge grupper retter sin krigføring bevisst mot sivile. Hamas har drept hundrevis av jøder i sine angrep med selvmordsbombere, og ville de siste ukene ha drept hundrevis av jøder i sine rakettangrep dersom ikke Israel hadde hatt et effektivt rakettforsvar.

Ikke bare ISIL har drept amerikanere. Det har også Hamas gjort i en rekke terrorangrep, blant annet under den andre intifadaen.

Begge grupper bruker menneskelige skjold. Nyhetsbyrået AINA melder at ISIS har tatt til fange 500 yezidi-familier og bruker dem som menneskelige skjold i Tel Afar i Irak.

Begge grupper blir, ifølge ulike medierapporter, finansiert fra Qatar.

Begge grupper er for et strengt alkoholforbud.

Begge grupper styrer områder fri for jøder. Press og forfølgelse, ikke minst fra islamistiske grupper, har de siste 70 årene redusert Iraks jødiske befolkning fra 135.000 til mindre enn fem. Bare noen få titalls jøder er tilbake i Syria, og de bor i all hovedsak i Damaskus, et område som ikke er under kontroll av IS. Etter 2005 har Gaza vært helt uten jøder. Hamas uttrykker i sitt charter en religiøs lengsel etter at naturen skal hjelpe dem å drepe jøder hvor enn de måtte befinne seg.

Begge grupper har sammenfallende strategi overfor sine fiender. Legger ISIS og Hamas ned sine våpen, kunne det blitt fred. Dersom fiendene til ISIS og Hamas legger ned sine våpen, ville det blitt folkemord.

 

Ta avstand fra Hamas

Hamas´ nazi-inspirerte ideologi må bort dersom det skal bli fred mellom Israel og palestinerne.

– Alt vi med rette frykter og forakter fra ISIS [Islamsk stat], burde vi frykte og forakte fra Hamas. Akkurat som vi aldri burde gi legitimitet til ISIS, burde vi aldri gi legitimitet til Hamas – i det minste inntil de oppgir sitt charter og tar avstand fra vold. Dessverre er det nesten like sannsynlig som at Amerika oppgir sin grunnlov. Vold, antisemittisme og anti-amerikanisme er kjernen i Hamas sin misjon, skriver den kjente amerikanske jusprofessoren Alan M. Dershowitz.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart