Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Bygger 454 boenheter i Øst-Jerusalem

Netanyahu gir klarsignal for byggeprosjekt som har stått på vent siden 2010.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsminister Benjamin Netanyahu ga onsdag det endelige klarsignalet for å sette i gang bygging av 436 boenheter i den ultraortodokse jødiske bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem og 18 leiligheter i bydelen Ramot nordøst i Jerusalem. Den førstnevnte bydelen ligger like utenfor 1967-linjene. Bymyndighetene i Jerusalem prosjekterer bygging av enda rundt 1.000 leiligheter til i denne bydelen, ifølge Times of Israel.

Planen om å bygge 1.500 nye hjem i Ramat Shlomo ble først kunngjort i 2010. Den gangen kom meldingen mens den daværende amerikanske utenriksministeren Joe Biden var på besøk i Israel, noe som ifølge Army Radio holdt på å utløse en diplomatisk krise på grunn av USAs syn på israelsk boligbygging i Øst-Jerusalem.

I mai i år, dagen etter at den nye regjeringskoalisjonen var dannet, vedtok bymyndighetene i Jerusalem å godkjenne enda 900 leiligheter i bydelen i tillegg til prosjektet fra 2010, men disse planene ble raskt satt på vent.

For to uker siden meldte Army Radio at plankomiteen i Jerusalem hadde fryst boligbygging i både jødiske og arabiske deler av Øst-Jerusalem fram til Netanyahus forestående USA-besøk var over.

Israel annekterte Øst-Jerusalem i 1967. Slik israelske myndigheter ser det, har nasjonen full rett til å bygge i alle deler av sin egen hovedstad.

 

Les også:

I Netanyahus regjeringstid har det blitt bygget mindre i bosetningene enn under hans forgjengere.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart