Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Jøder besøker Vestmuren for å be i fellesskap om tilgivelse. (Foto: Elisabet Meltvik)

Israel øker sikkerheten i forkant av Jom Kippur

Sikkerhetsnivået økes for å forhindre terrorangrep i Israel under Jom Kippur-dagen som startet tirsdag kveld.

Ved solnedgang tirsdag kveld begynner den jødiske forsoningsdagen, Jom Kippur, noe som betyr at troende jøder faster i 25 timer og går i synagogen for å be. Natt til tirsdag besøkte tusenvis av jøder Vestmuren (Klagemuren) for å be i fellesskap om tilgivelse (kalt selichot). Etter det dødelige terrorangrepet på søndag var det grunn til bekymring for at et nytt angrep kunne finne sted i løpet av natten. Derfor ble det sørget for å øke sikkerheten.

I anledning den religiøse høytiden kommer israelske sikkerhetsstyrker til å øke sikkerhetsnivået i hele landet, særlig i de mer utsatte områdene som Jerusalem og Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth. Politiet har økt kapasiteten, og grensepatruljene vil være på vakt for å sørge for at det blir en rolig og fredelig helligdag.

Offentlig transport, som buss, tog og flytrafikk, kommer til å stanse frem til helligdagen er over. Det israelske forsvaret vil også stenge alle overganger fra de palestinske områdene på Vestbredden og Gaza til Israel i løpet av Jom Kippur. Overgangene vil kun åpnes for medisinske eller andre humanitære nødstilfeller.

En innbygger i Jerusalem, Jeremy Grynpas, sa at selv om det er en spent stemning i hovedstaden, kommer det ikke til å påvirke hans planer for helligdagen.

– Folk er vant til terrorangrep, fortalte han til i24news. Allikevel er situasjonen mye roligere enn i fjor, da den jødiske høytiden var preget av en terrorbølge.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart