Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel avviser at Syria skjøt ned et av deres jagerfly

Fire israelske jagerfly skal ha deltatt i en bombeaksjon i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel skal ha stanset nesten 100 våpenleveranser i løpet av de fem siste årene. (Illustrasjonsfoto: IDF)
På vei tilbake fra et bombetokt i Syria ble israelske jagerfly beskutt av syriske luftvernmissiler.

Tidlig fredag morgen, før solen hadde rukket å stå opp, skal israelske jagerfly ha gjennomført flere bombeangrep utenfor den kjente ørkenbyen Palmyra. På vei tilbake til Israel skal de israelske jagerflyene ha blitt beskutt av syrisk antiluftsskyts.

«Vår luftforsvar tok opp kampen med dem og skjøt ned et av deres krigsfly over okkupert territorium, i tillegg til at det traff et annet. Det tvang resten av dem til å flykte», sier den syriske hæren i en uttalelse gjengitt av en statlige nyhetsformidler.

Det israelske forsvaret avviser påstandene om at et av deres jagerfly har blitt skutt ned, men bekrefter at de ble beskutt av det syriske luftvernet. Det skal ha vært etter at de israelske jagerflyene var tilbake i israelsk luftrom at de ble beskutt av syriske luftvernmissiler. En av missilene ble skutt ned av rakkettforsvaret Arrow, mens to andre landet i et øde område. Angrepet gjorde at rakettalarmen gikk i store deler av Jordandalen, i tillegg kunne et kraftig smell høres helt opp til Jerusalem.

«Ikke på noe tidspunkt var sikkerheten til sivile israelere eller IAF-flyet i fare», uttaler en talsperson for den israelske hæren som en respons på påstandene fra Syria. Hendelsen skal være den mest alvorlige mellom de to landene siden den syriske borgerkrigen brøt ut for seks år siden, skriver avisen Ha´aretz.

De siste fem årene har Israel flere ganger blitt beskyldt for å gjennomføre luftangrep inne i Syria, men det er sjeldent landet bekrefter disse påstandene. Målet med slike angrep er å hindre transport av våpen fra Iran til Hizbollah i Lebanon gjennom Syria.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart