Visste du at Clinton, Bush og Obama sa akkurat det samme som Trump?

Det er ikke bare Donald Trump som sier det. Bill Clinton har sagt det, George W. Bush har sagt det. Barack Obama har sagt det. At Trump sier det, gjør det ikke mer feil.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Se Clinton, Bush, Obama og Trump snakke om Jerusalem i videoen over.

Det var et historisk øyeblikk da USAs president Donald Trump 6. desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, samt annonserte at USA vil flytte ambassaden sin dit. Men det var også et lenge etterlengtet øyeblikk.

For allerede i 1995 vedtok et stort flertall av Demokrater og Republikanere i den amerikanske kongressen Jerusalem Embassy Act, som bestemte at USA skulle flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Amerikanske presidenter har hatt muligheten til å utsette flyttingen med seks måneder om gangen, men etter over 20 år med utsettelser mener Trump at tiden nå er inne.

– Denne avgjørelsen er blitt utsatt i mange år fordi man trodde det ville gjøre det enklere å skape fred, men vi er ikke nærmere fred nå enn vi var for tyve år siden. Nå er det på tide å tenke nytt, sa Trump i talen sin.

Avgjørelsen var også etterlengtet fordi Trump var den fjerde presidenten i rekken som i valgkampen anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Bill Clinton, som var USAs president fra 1993 til 2001, sa i 1992:

«Jerusalem er fortsatt Israels hovedstad og må forbli en udelt by tilgjengelig for alle.»

George W. Bush, som var USAs president fra 2001 til 2009, sa i 2000:

«Så fort jeg blir president skal jeg starte arbeidet med å flytte USAs ambassade til Israels hovedstad [Jerusalem].»

Barack Obama, som var USAs president fra 2009 til 2017, sa dette i 2008:

«Jerusalem er Israels hovedstad. Det har jeg sagt før og det vil jeg si igjen».

Fredsprisvinneren sa også dette under valgkampen i 2008:

«Jerusalem må forbli Israels hovedstad og en udelt by.»

Obama gikk dermed lenger enn Trump, som i sin tale ikke tok stilling til hvor Israels suverenitet i Jerusalem skal gå. Trump understreket at en endelig avklaring om Jerusalem må komme gjennom forhandlinger mellom partene.

Anerkjennelsen var også etterlengtet fordi den rettet opp en historisk feil som det har vært å nekte jødene retten til selv å bestemme hva som er hovedstaden.

Faktum er at staten Israel allerede i 1949 gjorde Jerusalem til hovedstad.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart